cultura

De Pedro obre camp en el ‘reality book’

L’escriptor David de Pedro presentarà demà diumenge, a Can Trinxeria de Cassà de la Selva (11 h) la seva última novel·la, Operación Triángulo. El misterio de Pi (Ed. Gregal) amb la presència del regidor de Cultura, Josep Ferrer. L’endemà la presentarà a la Llibreria 22 de Girona (19 h) amb la presència de Blai Morell, periodista i crític de cinema.

El llibre s’escapa de la literatura més convencional i s’adscriu en el que l’autor defineix com a reality book: un nou gènere en què l’autor proposa diversos dilemes a una persona real, i a partir de la seves respostes escriu el relat. L’escriptor, després de dues novel·les anteriors, va voler anar un pas més enllà en originalitat i es va fixar en els reality shows que triomfen en la televisió.

La novel·la té com a protagonista el dotze vegades campió del món de bicitrial Ot Pi, molt famós al Japó, on fins i tot hi ha un museu dedicat a la seva persona.

Tot comença amb el dilema que l’escriptor proposa a Pi: un espia xinès amenaça de fer mal a la seva família si no traeix el Japó, país que s’estima i considera la seva segona llar. A partir d’aquí comença una trama que barreja aventura, humor, intriga i sexe, i que desemboca en un conflicte internacional en esclatar una guerra entre els serveis d’espionatge de la Xina i el Japó. Paral·lelament, Pi s’encreuarà amb l’historiador català Alfons Abulí, que viatja al Japó per descobrir el perquè de la desaparició d’un amic seu, el professor Yuki Ishiguro, mentre treballava en un dels misteris més grans de l’arqueologia del segle XXI: la piràmide japonesa submergida de Yonaguni.

A la novel·la hi apareixen personatges de les dues novel·les anteriors de l’escriptor, La revelación de Qumran i 88, la nueva generación; tot i això, es poden llegir de manera independent. Pel que fa al nou gènere, l’autor reconeix que ha suposat un repte ja que sempre estava condicionat a les respostes de l’Ot Pi, sense poder seguir un guió preestablert.

L’autor ja té acabada la segona part de Operación Triángulo. El misterio de Pi i ja està pensant en la seva nova novel·la, en la que voldria seguir explorant el reality book



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia