cultura

Un curs a la UdG invita a llegir amb Ferraté

El mes de gener, Amalia Zimmermann va fer donació a la Universitat de Girona de la biblioteca del seu pare, el crític, traductor i teòric de la literatura Joan Ferraté (Reus 1924-Barcelona 2003). La donació la formen cap a deu mil volums d’una de les biblioteques més importants del país en crítica literària, teoria de la traducció i poesia. Per tal d’aprofundir en aquest fons i donar-lo a conèixer, la UdG ha organitzat el curs d’estiu El llegat Ferraté(r): poesia i crítica , que s’impartirà a la Biblioteca del Campus del Barri Vell de l’11 al 13 de juliol. Entre els objectius del curs, però, no només hi ha la divulgació del fons bibliogràfic i documental, sinó també l’aprofundiment en l’obra del mateix Ferraté i del seu germà, el poeta Gabriel Ferrater, i com un efecte ineludible, la invitació a la lectura, de poesia en concret, i a la reflexió teòrica i crítica sobre el fet literari en general.

El professorat del curs el formen destacats especialistes en l’obra dels Ferrater i en l’assaig poètic, a més d’escriptors: Dolors Oller, Jordi Amat, Jordi Malé, Josep M. Fonalleras, Núria Perpinyà, Víctor Obiols, Laureà Bonet, Xavier Dilla, Salvador Oliva, Jordi Cornudella, Xavier Pla i Javier Cercas. El director de la biblioteca del Barri Vell, Jaume Rufí, conduirà també una visita guiada al fons Ferraté.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia