Patrimoni

L’IEC obre una delegació a l’Alguer

La nova seu permetrà intensificar la col·laboració amb les institucions locals i la participació en la vida científica i cultural del territori

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha obert aquesta setmana una delegació al Palau Serra de l’Alguer. Segons un comunicat d’aquesta institució cultural, aquesta nova seu podrà impulsar la col·laboració amb les institucions alguereses que treballen per la llengua catalana i la promoció d’activitats científiques i culturals. Feia anys que l’IEC treballava per poder tenir un espai físic a l’Alguer, que ara ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’ajuntament d’aquesta ciutat italiana, que ha cedit els locals del Palau Serra perquè l’Institut hi estableixi la seu de la delegació. La nova seu es va inaugurar el 20 de juny.

A l’acte inaugural de la nova delegació de l’IEC hi van assistir, entre altres, el president de l’IEC, Joandomènec Ros i el síndic de l’Alguer, Mario Bruno. Ros va recordar que “la recerca de l’Institut no es limita a Catalunya” i que l’institut té membres a “tots els territoris de llengua i cultura catalanes” i “delegats a Castelló, València, Lleida, Palma i Perpinyà”. “Aquesta proximitat facilita el coneixement de la realitat social de cada territori, ens permet participar en les activitats científiques i culturals que les diferents entitats i associacions fan en cada lloc, i plantejar projectes conjunts entre els territoris”, va subratllar el president de l’IEC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia