Arts escèniques

Mort sobtada de Jordi Fàbrega

L’Institut del Teatre va informar ahir de la mort sobtada de Jordi Fàbrega, que d’ençà del 2013 era el director del Conservatori Superior de Dansa i des del 1997 era mestre. El funeral serà divendres, a tres quarts d’una del migdia a Sancho de Àvila. La sala de vetlles estarà oberta de les tres del migdia a les nou del vespre d’avui, dijous.

Jordi Fàbrega i Górriz era graduat en art dramàtic i titulat en mim i pantomima per l’Institut del Teatre. Al llarg de la seva trajectòria, va ocupar diferents càrrecs al Conservatori Superior de Dansa, al Conservatori Professional de Dansa i a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre. També va exercir com a professor d’interpretació d’IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre.

Des del 2010 va formar part de l’equip docent del màster universitari d’estudis teatrals, coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). També va ser coordinador dels Quaderns de dansa de la revista Estudis Escènics des del 2007. Va fer d’actor i director durant més de vint anys i va treballar la interpretació en més de 25 coreografies. La darrera dècada va publicar diversos articles sobre el món de la dansa i les arts escèniques. L’any 2017 va publicar el llibre Anna Maleras, passió per la dansa. Es va doctorar per la UAB amb la tesi La interpretació en la dansa: una proposta pedagògica per crear vida escènica a través del moviment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona