Música

Rod Davis

MEMBRE DE THE QUARRYMEN

“Em vaig alegrar molt de l’èxit dels Beatles”

Recordo molt bé el dia en què Lennon i McCartney es van conèixer, voltant pel barri en un camió

John Lennon (1940-1980) va formar el seu primer grup amb alguns amics i companys d’institut, l’any 1956. Fent referència al nom del centre on anaven a classe es van anomenar The Quarrymen . Entre els membres del grup hi havia Rod Davis, que tocava el banjo, al costat d’Ivan Vaughan, Len Garry, Nigel Whalley, Eric Griffiths i Colin Hanton. Durant un concert de The Quarrymen, el 6 de juliol del 1956, John Lennon i Paul McCartney es van conèixer i Paul es va incorporar al grup. Més tard arribaria George Harrison. La resta és llegenda. Els membres originals de The Quarrymen, excepte Lennon, evidentment, es van tornar a reunir l’any 1997, i encara es mantenen en actiu. Rod Davis serà aquest cap de setmana el convidat d’honor del Beatles Weekeend de l’Estartit , on demà oferirà una conferència, participarà en una tertúlia i rebrà el premi Beatlemaníac 2018.

Com va néixer The Quarrymen?
Jo anava a l’institut amb John Lennon, que estava muntant un grup. Com que els meus pares m’havien comprat un banjo em van convidar a integrar-me al grup. Jo tenia catorze anys.
En aquell moment l’estil musical predominant al Regne Unit era el conegut com a ‘skiffle’?
L’any 1956 una gravació de la cançó Rock Island Lane del músic Lonnie Donegan va tenir un gran èxit i va inspirar molts joves a tocar la guitarra i a formar grups musicals per tocar skiffle –així s’anomenava aquella música–. Liverpool es recuperava de la guerra i per als joves la vida es posava interessant, la roba tenia més color, hi havia més cotxes als carrers i teníem aquella música per als joves, que no era com la música dels nostres pares.
El concert de Saint Peter’s Church va ser molt important per a la història, perquè allà es van conèixer John Lennon i Paul McCartney. Com ho recorda?
Recordo molt bé el dia, voltant pel barri en un camió, tocant al descampat que hi havia darrere l’església i també al ball que es va fer a la tarda, tot i que haig de reconèixer que no recordo haver vist el Paul en tot el dia! Probablement durant la famosa trobada jo ja havia tornat a casa per sopar.
Per què va deixar The Quarrymen?
El grup començava a tocar més i més rock’n’roll, cosa que no m’agradava; jo preferia la música americana més tradicional. A més, jo tocava el banjo i no es pot tocar rock amb un banjo! En aquell moment jo volia estudiar i anar a la universitat.
I després els Beatles van tenir molt d’èxit...
Sincerament, em vaig alegrar molt del seu èxit. Per a un grup de Liverpool poder arribar amb la seva música a tot el país era una autèntica meravella!
Com recorda la mort del seu amic John Lennon?
En aquella època jo treballava en una companyia de viatges a Londres i els meus companys em van informar quan vaig arribar aquell dia a l’oficina. No em va semblar real. Finalment, vaig comprendre que la història es repetia: John va perdre el seu pare quan era nen i a Julian i Sean els va passar també el mateix.
I The Quarrymen segueix en actiu...
Vam tornar a tocar un altre cop el 1997, i per a nosaltres és com una segona joventut! Als fans dels Beatles els agrada escoltar la música que vam tocar amb alguns membres dels Beatles a finals dels anys cinquanta i que, per tant, va inspirar els seus herois.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia