Arts escèniques

El bastió del musical

Daniel Anglès lidera, dins del Grec, l’adaptació al català de ‘Carousel’, peça clau en la concepció del teatre musical mundial

Les promocions de teatre musical de Barcelona de la darrera dècada necessiten oportunitats per fer-se atractives

Un projecte ambiciós a l’Amfiteatre Grec irrepetible. Així és la proposta de Carousel que es presenta en format concert (tot i que hi ha coreografia i vestuari) i s’ha fet una adaptació al català per a l’ocasió. Aquesta obra (1945) és icònica en el musical, perquè és a partir dels autors de Sonrisas y lágrimas o d’Oklahoma, Rodgers & Hammerstein, que es va fundar el concepte de teatre musical. Va ser a Broadway. Van aconseguir unificar els números de comèdia musical en una sola trama i en què, també a través de la música, la història avançava, completant-la amb l’emoció de la cançó.

El repartiment d’aquest versió concert (Anglès adverteix que és un format habitual en les ciutats amb gran tradició de musicals i que no es limita als cantants amb faristol de l’òpera) és irrepetible: Miquel Fernández, Nina, Anna Moliner, Ivan Labanda, Diana Roig i el Cor Aules. La direcció musical va a càrrec de Xavier Torras. També és una formació valenta la Pops Simphony, un formació pensada per a projectes insòlits, com ara la interpretació de bandes sonores i oper a compositors contemporanis.

Des de feia uns anys, el Grec comptava amb una Nit de musicals que havia demostrat l’interès del públic. S’apostava per fer presentacions temàtiques, amb un repartiment que reunia el millor de la cartellera. El repte ha estat fer una vetllada amb un sol títol. I va semblar que l’arrencada havia de ser una obra molt desconeguda per al gran públic però que va posar les bases del musical d’avui. Encara hi ha escenes que sorprenen els mateixos artistes que la interpreten, per la seva senzillesa i eficàcia. Cesc Casadesús, director del Grec, justificava, fa uns dies: “Un festival ha de fer coses excepcionals.” I aquest és un repte majúscul. Assumir aquest repte és “la nostra responsabilitat com a artistes”, comenta Torras. Entenent que és impossible, avui, fer una producció des de l’empresa privada d’aquesta magnitud, s’ha trobat l’oportunitat del Grec. Al talent que surt de les escoles de teatre musical fa més d’una dècada, li calen reptes per fer-se atractiu al públic.

LA XIFRA

100
artistes
intervenen en aquesta ventura. Els 50 dmúsics e Pops Simphony, més els de Cor d’Aules i solistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA