Altres

Vint-i-cinc nits en vers

Nit de Poetes celebrarà el 14 de setembre el 25è aniversari, amb una vetllada en què es rememorarà els poetes homenatjats fins ara, a més de recitar Lorca

Albert Garcia Elena, Martí Boada, Miracle Sala i Gisela Vicenç recitaran els seus versos

Qui els ho havia de dir, als Amics de la Unesco de Girona, que aquella vetllada literària celebrada a finals d’estiu del 1994 a les escales de Sant Martí tindria l’èxit que ha tingut i que avui ja s’estaria anunciant la celebració del 25è aniversari. Fins a vint-i-tres poetes diferents s’han homenatjat en les vetllades dedicades a poetes consagrats i més d’un centenar del panorama literari català, molts dels quals seran recordats el divendres 14 de setembre en la 25a Nit de Poetes, que tindrà lloc, com ja sol ser habitual en les últimes edicions, al Pati de les Magnòlies (21 hores).

L’esquema de l’acte no diferirà del tradicional i en una primera part es continuarà donant veu als Poetes d’avui (i de sempre) i, en una segona part més dramatitzada, es revisaran els poetes catalans homenatjats i, és clar, en aquesta ocasió tot rememorant els anteriors protagonistes, des de Fidel Aguilar a Josep Palau i Fabre, tot passant per Rafael Masó, M. Àngels Anglada, Rosa Leveroni o Josep Pla.

Lluís Lucero, coordinador de la primera part, ha anunciat que els poetes d’avui seran Albert Garcia Elena (premi Miquel de Palol 2017 amb La saliva dels morts), Martí Boada i Juncà, Miracle Sala (La mort és molt bèstia) i Gisela Vicenç Pasqual (Ofrena). Pel que fa al poeta de sempre, aquest any es farà l’homenatge al centenari de la publicació de la primera obra de Federico García Lorca, poemes del qual seran recitats encadenats amb la de resta de poetes participants.

Per a la segona part, Martí Peraferrer prendrà la batuta en un acte que revisarà els poetes homenatjats des dels inicis, “un espectacle, com avança, “molt estètic i visual, que combinarà música i actuacions en un escenari molt operístic com és el Pati de les Magnòlies”. També hi seran presents, de manera “corpòria”, els poetes homenatjats, “perquè volem que els protagonistes siguin ells!”, va subratllar Peraferrer.

Prèviament, la vetllada l’obriran, com és tradicional, els guanyadors dels Jocs Florals Escolars de l’Ajuntament de Girona Marçal Privat (Montessori), Guillem Bou (Maristes) i Paula Pérez (Vedruna).

Versus 25 i ruta estival

Tal com va anunciar la presidenta d’Amics de la Unesco, Dolors Reig, l’èxit del cicle Versus 25 a les biblioteques de les comarques gironines com a preludi a la 25a edició de Nits de Poetes els fa “replantejar de continuar-lo a la tardor”. Reig també va anunciar que per al 6 d’agost han organitzat una ruta poètica pels camins de ronda de Llançà, que anirà del Castellar a la platja de la Farella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia