Música

Mor Carles Garcia

El músic i activista musical rosinc Carles Garcia va morir dijous passat, als 60 anys, després d’una llarga malaltia degenerativa que ja feia temps que no li permetia tocar la guitarra i crear música, activitats que per a ell sempre ho havien estat tot a la vida. Garcia va compartir vida i música durant molts anys amb la cantant i compositora Àngels Ortiz, amb la qual van impulsar projectes com ara La Pell del Violí, per posar música a poemes de Miquel Martí i Pol.

Carles Garcia, nascut a Sidi Ifni (Sàhara Occidental) el 1958, va ser acomiadat pels seus familiars i nombrosos amics dissabte passat, en una cerimònia en què no va faltar música en directe. Per a la tardor hi ha prevista una jam session a Roses i algun altre acte a Figueres –ciutat a la qual també estava molt vinculat Garcia–, en memòria seva. El 20 de gener passat, un bon grapat de músics es van reunir al Teatre de Roses per oferir-li un homenatge en vida, per al qual es van reunir els antics components de dos dels grups en què va tocar Carles Garcia, Locura de Amor i Soultrans. També va crear altres formacions com ara Gar & Cia i Harry el Sucio.

Carles Garcia va publicar un disc amb Locura de Amor, el 1988, i va coordinar i produir el recopilatori de grups empordanesos El gran masturbador (1989). El 2013 va gravar la cançó L’últim xai, per al recopilatori Després de les cendres, una iniciativa solidària amb els afectats pel gran incendi de l’Empordà. El 2015 va publicar amb Àngels Ortiz un disc de nadales pròpies: Roses de Nadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia