Música

Gran pista de ball

Entre els discos Ladies Night (1979) i Emergency (1984), Kool & The Gang va ser una màquina de fer èxits: la banda liderada pel baixista Robert Kool Bell va publicar en aquella època un àlbum per any i tots contenien singles molt efectius, tant en l’apartat ballable com pel que fa a les balades. Llavors ja era un grup amb experiència –es va fundar el 1965 i, durant els anys setanta, va tenir uns quants èxits en una línia més ortodoxament funk i el seu Open Sesame (1976) es va incloure a la banda sonora de Saturday Night Fever–, però va ser en la primera meitat dels vuitanta quan el grup va conquerir les llistes d’èxits de mig món amb una fórmula una mica més edulcorada, però terriblement efectiva.

Per tant, de partida ja era clar en què consistiria el seu concert de dimecres al Festival Castell de Peralada : un viatge en el temps pels anys setanta i vuitanta, dirigit per un gang de músics molt competents en què només es va trobar a faltar –relativament– el fundador, és a dir, en Kool. Els deu músics en escena eren una barreja de veterania –el trompetista Michael Ray, que va ser membre de la banda de Sun Ra, o George Brown, bateria original de la banda, ara passat als teclats– i les forces renovades que hi aporten alguns dels últims fitxatges, com ara el bateria Tim Horton i el jove cantant Walt Anderson, que complementa vocalment el més experimentat i també guitarrista Shawn McQuiller.

En un concert de poc més d’una hora i mitja van sonar gairebé tots els temes imprescindibles de Kool & The Gang : van obrir amb Tonight, Fresh, Too Hot, la dolça Joanna i Take my heart, totes de la collita 79-84. Després va arribar la secció dedicada als setanta: Open Sesame, Funky Stuff, Jungle Boogie –reivindicada per Tarantino a Pulp Fiction–, Hollywood Swinging i Summer Madness. La recta final del concert va ser un reguitzell d’apostes segures: després de No show i la dolça Cherish, van sonar Let’s go dancing (Ohh la la la) i l’únic tema nou, Sexy, que manté viva la tradició del grup, la de cançons com ara Ladies Night, Get down on it i Celebration, ideals per ballar en una nit d’estiu. I així Peralada es va convertir en una gran pista de ball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia