Música

Crítica

Aniversari feliç, a Cadaqués

L’Orquestra de Cadaqués va celebrar el 30è aniversari, amb Mayte Martín

Com a cloenda del 47è Festival de Música de Cadaqués dimecres passat va tenir lloc, a l’escenari de Sa Conca, el concert de celebració del trentè aniversari de l’Orquestra de Cadaqués. Sota la direcció de Joan Enric Lluna, prestigiós músic cofundador d’aquesta formació, l’orquestra va oferir una vetllada musical especial amb la col·laboració de la cantaora de flamenc Mayte Martín.

La primera part del programa reunia dues grans obres de l’impressionisme musical ibèric i feia un contrapunt molt encertat entre Vistes al mar (Evocacions poètiques per a orquestra de corda), d’Eduard Toldrà, i El amor brujo, de Manuel de Falla. A l’amfiteatre natural de Sa Conca, situat arran de mar, l’obra de Toldrà generava unes expectatives especials que es van veure satisfetes amb escreix per una interpretació brillant. I el viatge emocional va prosseguir i va culminar amb una actualització vigorosa de la cèlebre partitura de Falla El amor brujo. L’orquestra i la cantaora van saber desfermar el mar de passions contingut en una obra plena de meandres, de moments íntims que s’alternen, sovint bruscament, amb passatges de clímax orquestral.

A la segona part es va sentir la Simfonia n. 40 en sol menor K.550, de W.A. Mozart, una de les primeres simfonies que l’orquestra va interpretar en el seu primer concert, el 1988. El bis va ser un recull deliciós de cinc versions orquestrals de la coneguda Aniversari feliç, amb la qual l’orquestra més internacional de Catalunya va voler compartir l’efemèride.

Orquestra de Cadaqués amb Mayte Martín
Sa Conca, dimecres 15 d’agost. Festival Internacional de Música de Cadaqués


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia