Arts escèniques

El Fitag ja es cou

S’ultimen els assajos de les coproduccions internacionals amb el Marroc i Andalusia abans de la inauguració del festival, que tindrà lloc dimarts vinent

Falta menys d’una setmana perquè el teló del Fitag s’enlairi i comencin cinc dies intensos de programació del bo i millor del teatre amateur de les comarques gironines i en l’àmbit internacional. Per a aquesta divuitena edició, la de la majoria d’edat, als escenaris gironins hi arribaran dues coproduccions destacades: Exercices sur la liberté, dirigida pel marroquí Ismail Elfallahi i protagonitzada per quatre actors marroquins i vuit de catalans, i l’obra Los francisquitos, dirigida per la cordovesa Valeria Tejero, en la qual participaran set actors, tots ells catalans.

En total són 21 els actors i actrius que estan ultimant a les aules de l’escola de teatre El Galliner els assajos previs a la inauguració oficial del festival, que serà el dimarts 28, al Teatre Municipal de Girona. L’obra Exercices sur la liberté serà l’encarregada de dur a terme la preestrena del festival, que es farà a la sala La Cate de Figueres aquest diumenge, a les 18 h. També es representarà el dimecres 29 d’agost i el dijous 30 d’agost al Centre Cultural La Mercè, a les 19.30 h.

Multicultural

L’objectiu del projecte Exercices sur la liberté, produït pel Fitag en col·laboració amb actors amateurs marroquins i catalans sota la direcció d’Ismail Elfallahi, és representar un espectacle amb artistes de dues nacionalitats diferents, conviure, vèncer l’obstacle de la llengua, de la religió i de la cultura per parlar el llenguatge de l’art. Un viatge artístic d’una cultura a l’altra, del somni a la realitat.

Quant a Los francisquitos, segons explica la directora, Valeria Tejero, el nom de la comèdia té l’origen en el fet que “a Andalusia, sobretot als pobles del segle passat, les famílies solien tenir un àlies o malnom. En aquesta producció vaig escollir el nom Los francisquitos per l’avi de la família.” N’ha obviat els estereotips però ha aprofitat el folklore i la cultura andalusos per donar-los veu pròpia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia