Art

Sota l’ombra de Gala

El to conciliador va dominar la roda de premsa que el ministre de Cultura, José Guirao, i la consellera Laura Borràs van fer ahir davant d’un nombrós grup de periodistes, àvids de notícies, en una trobada del MNAC, en què el ministre va aprofitar per veure l’exposició Gala Salvador Dalí. Una habitació pròpia a Púbol –no se la perdin–. Les bones paraules i les afinitats –Borràs va recordar que tots dos procedeixen de la filologia– van evitar aspectes polèmics, tot i que els periodistes van insistir en la crisi pressupostària, el trasllat de les pintures del MNAC a Sixena o fins i tot l’escabrós punt de l’exhumació de les restes del general Franco del Valle de los Caídos. Davant la insistència de la premsa, el ministre va fer observacions gairebé filosòfiques sobre la bona voluntat de la gent de la cultura fins a “això avui no toca”, que podria ser la frase que va sintetitzar la trobada. Sí que van anunciar una cita ja no informal al setembre, en què ho tocarien tot. El “volem ser eficaços” del ministre Guirao esdevindrà la promesa que “aquesta reunió primera i les pròximes estic segur que serviran per resoldre les coses de forma realista”. El realisme contrastava amb el rerefons surrealista de les gairebé set dècades de la unió entre Gala i Dalí, una exposició enlluernadora sobre la musa daliniana, des dels seus records russos fins a tota la iconografia i personatges que van compartir la seva vida.

Cal admetre la bona voluntat de Guirao, però no sabem si l’eficiència. La dinàmica Borràs va afirmar: “Ell ha dit que ens posarem d’acord, i li agafo la paraula.” Parlaven d’un calendari i d’una llista de greuges que abastaran “els que són més complexos per temes pressupostaris o jurídics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona