Art

Eudald de Juana desvetlla el cos

L’artista furga en la sòlida tradició de l’escultura clàssica a Ca l’Anita de Roses

L’any 2014, Eudald de Juana va treballar a la vista del públic, en una de les sales del Museu de l’Empordà, en la rèplica en fang de l’escultura de Miquel Blay Eclosió, un dels emblemes del modernisme català. Més enllà de la semblança de l’original, el que l’escultor assajava era una forma de treball avui quasi abolida de respecte als mestres i d’embriaguesa davant la forma.

Totes dues actituds són ben manifestes a l’exposició que presenta, fins al 16 de setembre, al centre cultural Ca l’Anita de Roses, basada en la representació vigorosa de la figura humana. Eudald de Juana, nascut a l’Alt Empordà el 1988, hi exhibeix un talent d’alumne avantatjat d’acadèmia florentina, però hi aporta un nervi que ja és tot seu (a vegades, amb tocs de fantasia) i que transmet a les peces un ímpetu gairebé original, tot i ser derivacions d’una llarga tradició que va dels grecs fins a Rodin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia