Altres

Sentit comiat a Fontana

Familiars, amics i personatges del món universitari i cultural s’acomiaden de l’historiador, del qual van destacar la capacitat de mestratge i de treball

L’alcaldessa Ada Colau anuncia un gran acte pòstum d’homenatge ciutadà

L’historiador i professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra Josep Fontana, mort dimarts a 86 anys, va ser acomiadat ahir, en un cerimònia celebrada al tanatori de Les Corts, a Barcelona, per familiars, amics i companys del món universitari en un acte laic i senzill, com corresponia al seu caràcter. A l’acte es va destacar sobretot la seva capacitat de treball i el seu compromís social.

Els historiadors Joaquim Albareda i Borja de Riquer, amics seus de fa anys, i també l’editor Gonzalo Pontón, amb qui va treballar estretament al llarg del temps, van parlar de la seva figura. Albareda va destacar la seva capacitat de treball i el seu mestratge, i també “la gran claredat expositiva”.

Borja de Riquer va explicar que Fontana va ser “l’autor d’una obra notable, amb un gran impacte científic i social, una dimensió universal, sorgit d’un context català i hispànic”.

Al seu torn, Gonzalo Pontón el va qualificar com “el millor historiador de la segona meitat del segle XX”, algú que sempre “va lluitar per una societat diferent, més justa i més igualitària”.

També hi van ser presents l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, Carles Duarte; polítics com Xavier Domènech i David Fernàndez; editors com Xavier Folch i Montse Ayats, i historiadors com Josep M. Torras i Ribé, Jaume Claret, Carles Santacana, Josep M. Fradera, Marc Andreu i Anna Sallés . Colau va anunciar un “acte pòstum, d’homenatge ciutadà, el més ampli possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia