Llibres

Fages de Climent a la seva Arcàdia

El Museu d’Història Medieval de la Cúria Presó de Castelló d’Empúries va inaugurar dissabte l’exposició Carles Fages de Climent. L’Arcàdia empordanesa, organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes en el marc de l’Any Fages de Climent, instituït per commemorar els cinquanta anys de la seva mort. La mostra, que arriba en primícia al poble natal de l’escriptor, es podrà visitar fins al 31 de desembre, així com durant el proper XXVIII Festival Terra de Trobadors, dedicat a la figura de Fages de Climent com “el darrer trobador de l’Empordà”.

Comissariada per Jordi Canet, l’exposició repassa la biografia del poeta i la seva obra literària per mitjà de diversos apartats que posen de manifest la varietat de la seva producció: poesia, prosa i teatre. El muntatge es tanca, a més, amb una secció dedicada als “Inèdits” de Fages de Climent, ja que a part dels trenta-un títols de la seva producció publicats fins ara, hi ha una trentena més de llibres inèdits (també de poesia, prosa i teatre). Això significa que la bibliografia completa de l’escriptor la formen una seixantena d’obres, tot i que entre l’encara abundant obra inèdita hi ha un cert nombre de peces inacabades o incomplets de difícil edició.

En l’organització de la mostra, hi ha tingut un paper decisiu Carles Fages Torrents, nét i hereu de l’escriptor empordanès, en fer possible l’obertura de l’arxiu privat Fages de Climent de Castelló d’Empúries perquè l’obra literària del seu avi sigui avui objecte d’estudi, de catalogació i d’una important tasca editorial. En aquest sentit, la mostra també posa en relleu la tasca de les institucions públiques, culturals i acadèmiques que formen la Comissió Fages de Climent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia