Música

‘Respect’ a Aretha

La reina del ‘soul’ és acomiadada a Detroit amb música, personalitats i desenes de Cadillacs roses

Detroit es va acomiadar ahir d’Aretha Franklin, reina del soul, en un funeral ple de figures de la política i la música, mentre els carrers de la ciutat vibraven amb desenes de Cadillacs roses, en una última picada d’ullet a l’artista, que l’any 1985 va triomfar amb Freeway of love, en què presumia d’estar conduint per l’autopista de l’amor amb un d’aquests cotxes.

Els vehicles van envoltar el Greater Grace Temple, una església baptista amb capacitat per a 4.000 persones on el 2005 ja es van fer les exèquies de l’activista dels drets civils Rosa Parks. L’expresident Bill Clinton va ser un dels que van intervenir en el funeral de Franklin. “Ella era la veu d’una generació, la veu d’un país”, va dir. També van recordar l’artista, morta el dia 16 als 76 anys, els expresidents George W. Bush i Barack Obama, que van enviar cartes que van ser llegides en el funeral. Per Obama, Aretha era “una inspiració que encarnava les virtuts de l’amor i la reconciliació”. El reverend Al Sharpton, per la seva banda, que va criticar el president Trump, va definir Aretha com “la banda sonora del moviment pels drets civils”. El fèretre de Franklin –veu d’himnes com Respect i Chain of fools– va estar obert al principi de la cerimònia, de manera que els assistents van poder contemplar el seu vestit daurat. En la cerimònia hi van cantar Ariana Grande, Stevie Wonder, Faith Hill, Chaka Khan i Smokey Robinson, i hi van assistir personalitats com ara Oprah Winfrey i Whoopi Goldberg.

Franklin, nascuda el 1942 a Memphis (Tennessee) però criada a Detroit, va ser finalment sepultada al cementiri de Woodlawn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia