Arts escèniques

El Liceu ofereix discjòqueis i òpera als joves a 15 euros

Ahir a les quatre hores de la tarda es van posar a la venda les 1.800 localitats (s’han anul·lat aquelles que no tenen una visibilitat absoluta del 100% per no generar frustració entre els compradors) per a la prefunció d’I puritani, el 4 d’octubre al Liceu (es poden adquirir a www.liceubarcelona.cat/liceuunder35 ). Ahir, al cap de tres quarts d’hora d’haver-se obert la compra (es va anunciar per sorpresa a primera hora del matí), ja s’acostaven al miler d’entrades. La preestrena tindrà la mateixa durada i tots el rigor artístic de la temporada. Després hi ha una actuació amb el discjòquei Cucu per incitar els joves a fer comunitat i un food stand. Totes les entrades es posen a 15 euros a la venda. És un primer pas per incitar a l’hàbit cultural els més joves i representa l’obertura de la temporada del Liceu 2018/19.

Aquesta proposta, que s’ha fet quan el cartell ja era tancat i que es repetirà amb un altre títol aquest curs, s’inspira en el model d’altres teatres europeus, com el Teatro alla Scala de Milà, l’Opéra National de París i l’OpernHaus de Zuric. En aquests altres teatres, l’oferta es limita als menors de 30, però a Barcelona s’ha ampliat a 35, conscients que el jovent triga més a independitzar-se de casa i a poder integrar la cultura al seu hàbit. El nou director general del Liceu, Valentí Oviedo, celebra la predisposició de l’equip a integrar aquesta proposta quan la temporada ja era tancada. Per al 2019/20, es buscaran les òperes amb major adaptació contemporània per a connectar més fàcilment amb els joves.La nova iniciativa se suma a la campanya del Liceu per atraure el públic jove, al qual ja s’hi adreça habitualment mitjançant polítiques de preus assequibles com la que permet els menors de 35 anys assistir a qualsevol títol de la temporada al 50% sempre i quan la reservin el mateix dia de la funció. L’Under 35 s’emmarca en la campanya de fer accessible el Liceu a tothom. És molt similar a la jornada de portes obertes teatralitzada: En 36 hores es van donar les 15.000 entrades disponibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia