Art

Els carrers són d’elles

El festival d’art urbà Milestone Project tindrà com a protagonistes de la seva setena edició tres dones artistes, que crearan tres obres de gran format a Girona

La barcelonina Andrea Btoy ja està pintant al Barri Vell un gran mural dedicat a Antònia Adroher

“Ens vam adonar que en les sis edicions anteriors del festival, un 80% dels artistes participants havien estat homes i que, per tant, no havíem donat prou veu a la dona. I vam decidir que, en un moment com el que estem vivint, calia reivindicar el paper de la dona en l’art urbà”. Així explicava ahir Xevi Masó, codirector amb Nacho Moltó del festival d’art urbà Milestone Project , la peculiaritat de la seva setena edició, que estarà protagonitzada per tres dones artistes de reconegut prestigi en l’àmbit internacional: la barcelonina Andrea Btoy i les argentines Milu Correch i Hyuro. Totes tres crearan tres obres de gran format –també amb la dona i les seves reivindicacions com a protagonistes– en diferents espais de la ciutat de Girona, fins al 22 de setembre vinent.

De fet, Andrea Btoy ja és a Girona i ahir va assistir a la presentació del festival a l’ajuntament, al costat de Masó i del regidor de Cultura, Carles Ribas. Aquesta setmana, Btoy està pintant en una marquesina de fusta al carrer del Portal Nou, en ple Barri Vell, un mural dedicat a la mestra, sindicalista i activista política gironina Antònia Adroher (1913-2007) pel seu compromís i la seva lluita contra la dictadura. Aquest divendres, Btoy també estarà pintant durant bona part de la jornada una obra al claustre del centre cultural La Mercè. En aquesta edició, Milestone Project no ha programat la secció de pensament, que incloïa xerrades i taules rodones a La Mercè, per centrar-se completament en la creació artística. El cartell d’aquesta setena edició és també obra d’una dona, la francesa Marine Philomen Roux, i està inspirat en el mite de Pandora.

Milu Correch realitzarà la seva obra entre el 10 i el 17 de setembre i Hyuro ho farà entre el 15 i el 22 de setembre en uns altres dos punts de la ciutat que es revelaran més endavant a través de les xarxes socials. “Pot ser un joc divertit per al nostre tipus de festival, en el qual no generem esdeveniments convencionals, sinó accions en què els vianants poden veure el procés de creació de les obres. En realitat, Milestone no és realment un festival: nosaltres som més aviat galeristes d’art i el nostre espai d’exposició és la ciutat”, va remarcar Xevi Masó. Amb aquestes tres noves obres, seran ja 31 les obres de gran format que Milestone Project haurà deixat com a llegat en diferents barris de Girona. Quan s’acabi aquesta setena edició es farà una reedició actualitzada del llibre sobre aquesta important col·lecció d’art urbà que, segons Carles Ribas, “fa que a Girona convisqui el patrimoni mil·lenari amb l’art contemporani, d’una manera accessible per a tothom”.

L’Ajuntament de Girona ha emmarcat Milestone Project dins la programació de Temps d’Art, que va reunir diverses iniciatives al voltant de la creació contemporània el juny passat. La previsió és que Milestone es traslladi també al juny, el 2019, si ho permeten les atapeïdes agendes de molts artistes urbans internacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA