Cinema

Mor Burt Reynolds als 82 anys

L’actor nord-americà es va convertir en una icona del cinema popular dels anys 70, amb títols com ara ‘Los caraduras’

L’actor, director i productor cinematogràfic nord-americà Burt Reynolds va morir ahir als 82 anys a la localitat de Jupiter (Florida), segons va informar la revista The Hollywood Reporter. El protagonista de pel·lícules com ara Deliverance - Defensa, Los caraduras o Els bojos del Cannonball va morir ahir al matí al Jupiter Medical Center.

Heroi del cinema d’acció, protagonista de comèdies i home ben situat en el rànquing de sex-symbols dels anys 70 i 80 (en part gràcies al seu polèmic nu a la revista Cosmopolitan el 1972), Burt Reynolds no va deixar mai de treballar: la seva filmografia inclou 187 pel·lícules i sèries de televisió en setanta anys de carrera. Un d’aquests, Boogie nights, li va valer una nominació a l’Oscar al millor actor secundari del 1998, en el paper d’un director de cinema pornogràfic. L’últim, Once upon a time in Hollywood, serà una de les grans estrenes del 2019: està dirigit per Quentin Tarantino i protagonitzat per Brad Pitt i Leonardo DiCaprio, i recrea l’assassinat de Sharon Tate a mans de la banda de Charles Manson, el 1969.

Inicis a la televisió

Nascut a Lansing (Michigan, EUA) amb el nom de Burton Leon Reynolds Jr., va debutar en una producció televisiva de Nova York i va signar un contracte gràcies al qual va protagonitzar diverses sèries televisives com ara La ley del revólver (1955), Riverboat (1959) i Hawk (1966), de la qual era el protagonista principal.

Carismàtic i de somriure sorneguer, entre el 1978 i el 1982 Reynolds va ser protagonista de pel·lícules no gaire apreciades per la crítica, però que van ser número u en la taquilla nord-americana i arreu del món, com ara Los caraduras (Hal Needham, 1977), que va tenir dues seqüeles, o Els bojos del Cannonball (1981, dirigida pel mateix Needham).

Anys abans va fer un altre dels seus papers més destacats a Deliverance-Defensa (John Boorman, 1972), on interpretava Lewis Medlock, un fanàtic de les excursions que porta tres amics seus a un imprevisible viatge pel riu Cahulawassee, a Geòrgia. El 1974 va interpretar un jugador de futbol americà a Rompehuesos, de Robert Aldrich. Segons va explicar en les seves memòries, publicades el 2015, més que interessar-se en papers que agradessin a la crítica o que li suposessin nous reptes interpretatius, preferia “passar-s’ho bé” en els rodatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen