Cinema

Mor Burt Reynolds als 82 anys

L’actor nord-americà es va convertir en una icona del cinema popular dels anys 70, amb títols com ara ‘Los caraduras’

L’actor, director i productor cinematogràfic nord-americà Burt Reynolds va morir ahir als 82 anys a la localitat de Jupiter (Florida), segons va informar la revista The Hollywood Reporter. El protagonista de pel·lícules com ara Deliverance - Defensa, Los caraduras o Els bojos del Cannonball va morir ahir al matí al Jupiter Medical Center.

Heroi del cinema d’acció, protagonista de comèdies i home ben situat en el rànquing de sex-symbols dels anys 70 i 80 (en part gràcies al seu polèmic nu a la revista Cosmopolitan el 1972), Burt Reynolds no va deixar mai de treballar: la seva filmografia inclou 187 pel·lícules i sèries de televisió en setanta anys de carrera. Un d’aquests, Boogie nights, li va valer una nominació a l’Oscar al millor actor secundari del 1998, en el paper d’un director de cinema pornogràfic. L’últim, Once upon a time in Hollywood, serà una de les grans estrenes del 2019: està dirigit per Quentin Tarantino i protagonitzat per Brad Pitt i Leonardo DiCaprio, i recrea l’assassinat de Sharon Tate a mans de la banda de Charles Manson, el 1969.

Inicis a la televisió

Nascut a Lansing (Michigan, EUA) amb el nom de Burton Leon Reynolds Jr., va debutar en una producció televisiva de Nova York i va signar un contracte gràcies al qual va protagonitzar diverses sèries televisives com ara La ley del revólver (1955), Riverboat (1959) i Hawk (1966), de la qual era el protagonista principal.

Carismàtic i de somriure sorneguer, entre el 1978 i el 1982 Reynolds va ser protagonista de pel·lícules no gaire apreciades per la crítica, però que van ser número u en la taquilla nord-americana i arreu del món, com ara Los caraduras (Hal Needham, 1977), que va tenir dues seqüeles, o Els bojos del Cannonball (1981, dirigida pel mateix Needham).

Anys abans va fer un altre dels seus papers més destacats a Deliverance-Defensa (John Boorman, 1972), on interpretava Lewis Medlock, un fanàtic de les excursions que porta tres amics seus a un imprevisible viatge pel riu Cahulawassee, a Geòrgia. El 1974 va interpretar un jugador de futbol americà a Rompehuesos, de Robert Aldrich. Segons va explicar en les seves memòries, publicades el 2015, més que interessar-se en papers que agradessin a la crítica o que li suposessin nous reptes interpretatius, preferia “passar-s’ho bé” en els rodatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia