Art

Ocell de bon averany

Setxu Xirau Roig presenta demà el seu inquietant món en una exposició solidària en el marc de la Festa del Viver, en honor de la Mare de Déu del Viver, a Argentona

L’autor posa en contrast el negre i la foscor amb el blanc, en un discurs que clama per l’esperança

Setxu Xirau Roig és un artista a contracorrent. El que per a molts podria ser un signe de malastrugança, per a ell és motiu de positiva energia creativa. En el seu treball intervenen animals dissecats, alguns de força colorista, com les papallones, i altres d’aparença més llòbrega, com els corbs. Només cal pensar en el relat de Poe i en Els ocells de Hitchcock per adonar-se que són ocells de mal averany.

En la seva darrera exposició, Black Birds, se centra exclusivament en els corbs i construeix un univers en blanc i negre de pintures i instal·lacions en què d’una manera o una altra apareix aquesta au.

El muntatge és singular no només per l’obra sinó per les característiques que l’envolten. L’exposició tindrà lloc demà, diumenge, i només es podrà veure un dia. La mostra coincideix amb la jornada de portes obertes que celebra la finca en què es troba el muntatge de Setxu Xirau Roig: El Viver d’Argentona, un espai senyorial vinculat al responsable de la Fundació Setba, Darío Olaortua. Aquesta fundació, que té un espai a la plaça Reial de Barcelona, es dedica a promoure l’art contemporani.

La mostra té una finalitat solidària i transforma les aus en animals de bon averany. L’import de les obres que es venguin anirà a parar al fons de La Marató de TV3 d’enguany. També es recolliran aportacions personals en el marc d’aquesta jornada de portes obertes que recull una antiga tradició: la Festa del Viver, que des del segle XII venera la Mare de Déu del Viver, junt amb altres de també trobades com ara les de Núria, Meritxell, Tura i Vinyet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia