Cinema

‘Roma’ s’imposa a Venècia

Alfonso Cuarón s’endú el Lleó d’Or a la millor pel·lícula de la 75 edició de la Mostra

Jacques Audiard rep el Lleó de Plata al millor director per ‘The Sisters Brothers’

Roma, del realitzador mexicà d’Alfonso Cuarón, és la millor pel·lícula de la 75a Mostra de Venècia. El francès Jacques Audiard guanya el Lleó de Plata per la millor direcció amb el western The Sisters Brothers; La favorita, del grec Iorgos Lanthinos, s’endú el Gran Premi del Jurat, i el Premi Especial del Jurat és per a The Nightingale, de Jennifer Kent.

L’encarregat de revelar la cinta guardonada amb el Lleó d’Or ha estat el president del jurat i guanyador de l’anterior edició, el també mexicà Guillermo del Toro. “A veure si puc pronunciar correctament el nom”, ha fet broma abans d’anunciar el premi.

A Roma, Cuarón narra en blanc i negre la història de Cleo, la minyona indígena d’una família burgesa i aparentment idíl·lica de Ciutat de Mèxic a principis dels anys 70. El director de Gravity mostra a la cinta un relat social sobre aquella dècada convulsa.

El palmarès de la secció oficial del festival el completen Olivia Colman, que rep la copa Volpi a la millor actriu per La favorita ; Willem Dafoe, copa Volpi al millor actor per At Eternity’s Gate; els germans Ethan i Joel Coen amb el premi al millor guardó per The Ballad of Buster Scruggs, i Baykali Ganambarr, premi Marcello Mastroianni al millor intèrpret emergent per The Nightingale.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia