Cinema

Alfonso Cuarón s’endú el Lleó d’Or

Roma, del mexicà Alfonso Cuarón (Ciutat de Mèxic, 1961), es va emportar ahir el Lleó d’Or de la 75a edició de la Mostra de Venècia i pren el relleu al seu compatriota Guillermo del Toro, president del jurat i guanyador de l’anterior edició del festival cinematogràfic. Del Toro va ironitzar amb el públic i amb el seu compatriota en el moment de llegir el nom del guanyador: “No sé si podré pronunciar prou bé el nom del guanyador.” Després de rebre el premi del director del festival, Paolo Baratta, va anar directe a abraçar Del Toro sabent el pes que ha representat la seva presència en el jurat per a l’obtenció del premi que va dedicar a les actrius del film Yalitza Aparicio, Marina de Tavira i Nancy García.

El fet d’haver estat produïda per Netflix li va impedir participar en el Festival de Canes. El film narra en blanc i negre la història de Cleo, la criada indígena d’una família burgesa que viu una vida aparentament idíl·lica a Ciutat de Mèxic a principi dels anys setanta. El personatge es basa en una cuidadora que va tenir el director mexicà quan era un nen petit.

El francès Jacques Audiard va obtenir el Lleó de Plata a la millor edició pel western The Sisters Brothers.

La favorita, de Yorgos Lanthimos, va obtenir, al seu torn, el Gran Premi del Jurat.

L’actor americà Willem Dafoe va obtenir la Copa Volpi pel seu paper com el pintor Vincent van Gogh en el film At Eternity’s gate, dirigida pel també pintor i artista Julian Schnabel. En l’apartat a la millor actriu, la Copa Volpi va anar a parar a mans de l’actriu britànica Olivia Colman pel seu paper en la pel·lícula La favorita, dirigida pel cineasta grec Yorgos Lanthimos.

Els germans Ethan y Joel Coen van obtenir el premi al millor guió pel film The ballad of Buster Scruggs.

L’actor Baykali Ganamabarr va obtenir el premi Marcello Mastroianni al millor intèrpret pel seu treball a The Nightingale, dirigida per Jennifer Kent, l’única dona que tenia un film en competició. Amb aquest film, Kent ha obtingut el Premi Especial del Jurat de la mostra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia