Música

Crònica

M’aclame a Alabajos

Pau Alabajos (Torrent, l’Horta Oest, 1982) va cloure aquest dijous el cicle Concerts de Tornada de Bordils. La pluja va obligar a fer el concert al Casal, que es va omplir de gom a gom per escoltar aquest cantautor valencià que, després de catorze anys de carrera i sis discos al darrere –l’últim, Ciutat a cau d’orella, amb poemes del gran i mai prou recordat Vicent Andrés Estellés–, està plenament consolidat gràcies a una preciosa veu dolça i unes cançons que es mouen entre els temes d’amor i els de lluita.

A Bordils, davant d’un públic una part del qual descobria Alabajos i l’altra se sabia de memòria les seves cançons, el cantautor, només acompanyat de la seva guitarra acústica, va captivar els assistents amb els seus temes d’amor més coneguts com Inventari, Síl·labes de vidre, Firenze o Tinc una mania inconfessable.

Alabajos va convertir també bona part del seu concert en un homenatge a Estellés i a Ovidi Montllor, que tant va ajudar a popularitzar el poeta i periodista de Burjassot. Així, va rebre una gran ovació quan va interpretar la reconeguda M’aclame a tu o va recordar el també molt popular poema Els amants (“No hi havia a València dos amants com nosaltres...”), que ha musicat en el seu darrer disc. D’aquest àlbum és també Sonata d’Isabel, un preciós poema que Estellés va dedicar a la seva dona.

El cantautor, amb llaç groc a la solapa i davant una pancarta de “Llibertat presos polítics”, va fer vibrar el públic amb els seus temes de lluita com Utòpics, idealistes, ingenus (dedicada “especialment als que no van fallar l’1-O”), La transició Modèlica i la Mare que m’ha parit o Viure (amb una tornada que ja ho diu tot: “Si no ens deixen somiar, mai no els deixarem dormir”). Un homenatge a la llibertat que es va fa més patent encara quan va interpretar en els bisos les clàssiques Què volen aquesta gent? i L’Estaca. Gran comiat per a un cantant que aquest estiu no havia actuat a Catalunya. “Massa feina com a regidor a Torrent”, explica. Propera cita: el 21 d’octubre a Manresa. Ja ho saben.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà