Música

Vic: quatre dies de primícies

Un concert de 30è aniversari inaugura avui el Mercat de Música Viva, amb una trentena d’estrenes

Núria Graham, David Carabén i Quimi Portet, entre d’altres, comparteixen avui espectacle

Miquel Gil, Núria Graham, David Carabén, Andrea Motis, Lluís Gavaldà, Quimi Portet i Kepa Junkera, entre altres músics vinculats, d’una manera o d’una altra, a la història de la fira, protagonitzaran avui al Teatre Atlàntida de Vic el concert inaugural de la 30a edició del Mercat de Música Viva. Serà una producció especial, conduïda per Natza Farré, autora també del guió juntament amb Oriol de Balanzó, en la qual Jaume Manresa (Antònia Font) exercirà de pianista, i que servirà, també, per reivindicar el paper que ha tingut Vic –i que continua tenint– en la indústria musical de Catalunya.

Una vuitantena de propostes –una trentena de les quals, de rigorosa estrena– formen la programació d’enguany, en la qual l’activitat adreçada a professionals i la més lúdica, amb concerts massius a la plaça Major i a El Sucre, transcorren, com és habitual, de manera paral·lela. S’esperen, aquests dies a l’Atlàntida, noves propostes de Joan Miquel Oliver, Clara Peya, Guillamino, Joan Colomo, Museless i Marc Parrot, així com Orpheus XXI (un grup format per músics immigrants i refugiats procedents de diversos països, amb el segell de la Fundació Jordi Savall) i els resultats del premi Puig-Porret 2017: un espectacle amb el qual el Quartet Brossa i el grup d’electrònica The Pinker Tones honoren la figura de Léon Theremin, inventor de l’instrument homònim.

En marxa divendres i dissabte, la programació a la plaça Major i a El Sucre inclou les visites d’Els Amics de les Arts, Dr. Calypso i Roba Estesa, així com d’alguns dels artistes osonencs amb més volada: Obeses, Paula Valls i –amb un disc, Fernando Rogelio Estévez, d’absoluta estrena– Nyandú. Adherint-se a la iniciativa simbòlica de molts altres festivals, el Mercat de Música Viva ha incorporat també el nom de Valtònyc, cantant de rap represaliat, en la graella d’actuacions.

El Mercat, amb direcció artística del també teclista de Mishima Marc Lloret, té un pressupost de 827.000 euros (360.000 els aporta la Generalitat i 209.000 l’Ajuntament) i, segons un estudi de la Universitat Oberta, genera un impacte econòmic de 3,6 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona