Llibres

El grup 62 es reconsolida

Grup 62 presenta temporada i fa balanç d’un any de recuperació

“No hem d’oblidar el sotrac de la crisi, on les vendes van caure fins a un 40%”

Després de fer un resum del que serà la nova temporada dels segells del Grup 62, el seu màxim responsable, Josep Ramoneda, va sintetitzar que el grup s’havia tornar a consolidar: “Va raonablement bé i està remuntant. No hem d’oblidar el sotrac de la crisi, on les vendes van caure fins a un 40%. A partir d’aquí podrem afrontar projectes d’envergadura.” A continuació, en la sala Shakesperare de la Llibreria Laie, l’editor Emili Rosales va destacar “la nostra millora de posició en la no-ficció. Lideràvem la ficció i la nostra quota de mercat ha augmentat significativament amb llibres com les memòries d’Antoni Bassas, el best-seller internacional de Yubal Noah Harari, a més de llibres de cuina i assaig polític”.

A partir d’aquests èxits de vendes, els editors es van centrar en les novetats i els llibres de fons: “La consolidació del lideratge de l’edició en català per part de Grup 62 referma el nostre compromís en l’edició d’obres de referència cultural, els clàssics universals, la recuperació permanent dels grans autors catalans, l’assaig, la poesia i l’aposta pels nous autors.” Entre els títols seleccionats van voler posar esment en els contes de Katherine Mansfield, la recuperació de la poesia de Sylvia Plath en la versió de Montserrat Abelló o la traducció d’El meu cor despullat, els diaris íntims de Charles Baudelaire en traducció del poeta Pere Rovira. També el volum Descodificacions, en què el poeta recentment desaparegut Màrius Sampere va fer una tria personal dels seus millors llibres, pocs mesos abans de morir.

Ramoneda i Rosales estaven acompanyats per l’historiador Borja de Riquer, que ha assumit un dels “projectes d’envergadura”, Història mundial de Catalunya, que van sintetitzar com “una història de Catalunya explicada amb una concepció plural i universal”. Sota la direcció de Borja de Riquer, l’objectiu ha estat combinar un llibre d’història rigorós amb la divulgació, “ordenat per dates clau, en el qual un centenar d’historiadors i experts en cada època i matèria ens ofereixen un retrat de com Catalunya s’explica al món i, també, del que Catalunya ha aportat a Europa i al món des de la prehistòria fins als temps contemporanis.” Una visió polifònica del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia