Música

Música en femení

El Trio Andrée estrena un concert que rescata obres compostes per dones

El Trio Andrée , format per tres intèrprets gironines de llarga trajectòria, Maria Figa (piano), Cèlia Johé (violí) i Queralt Garcia (violoncel), estrenarà avui el seu primer espectacle, Música en femení, en un concert que tindrà lloc al centre cívic del Barri Vell-Mercadal de Girona (19 h, gratuït). Aquest concert, que “vol valorar el talent artístic de les dones compositores del passat, sovint poc reconegudes”, serà presentat per la periodista Núria Riquelme, que també llegirà alguns textos que ajudaran a entendre la peripècia vital i creativa d’aquestes creadores i el seu context històric. L’espectacle va rebre un dels ajuts Girona Kreas 2018 de l’Ajuntament de Girona.

Música en femení és un concert interpretat per dones, amb obres escrites per dones, pensat per a un públic universal”, afirmen les impulsores d’aquest projecte, per al qual s’han seleccionat diverses composicions de la francesa Mel Bonis (1858-1937), la sueca Elfrida Andrée (1841-1929) i l’alemanya Clara Schumann (1819-1896). La primera es deia en realitat Mélanie Hélène Bonis, però va firmar les seves més de 300 obres com a Mel Bonis, perquè era un nom que no tenia cap connotació de gènere, davant del tracte poc seriós que rebien les dones compositores de la seva època. Andrée va ser, malgrat els prejudicis, la primera dona a tot Europa que va aconseguir el càrrec d’organista en una catedral, la de Göteborg. I Clara Schumann era una pianista i compositora de gran talent que, durant molts anys, va quedar injustament relegada a l’ombra del seu marit, el cèlebre Robert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia