Música

Discos Coll, el final del ball

La històrica botiga de discos de Girona tancarà aviat i inicia la liquidació d’estocs

No és cap sorpresa: són temps difícils per a les botigues de discos. Discos Coll, la històrica botiga que va obrir el 1966 al carrer de l’Argenteria, tancarà aviat, probablement abans de final d’any, la seva botiga actual, a la plaça Marquès de Camps, inaugurada l’any 2000, que ja llueix el cartell de “liquidació total”. La proximitat de la jubilació és una de les raons que al·leguen els seus propietaris, Dani Coll i Maria Àngels Presa, però hi ha altres motius: “El sector discogràfic està sentenciat. Cada vegada es venen menys discos, pels canvis d’hàbits en el consum de música, però també estem molt condicionats per tots els impostos i despeses que comporta mantenir oberta una botiga”, diuen.

Els pares d’en Dani, Lluís Coll i Dolors Rovira, van obrir una ferreteria el 1945, Casa Coll, a prop del mercat del Lleó, on poc a poc van anar arribant els electrodomèstics, els tocadiscos i els primers discos, perquè la mare era una gran amant de la música. El 1966 es va inaugurar el nou local del carrer Argenteria, també com a botiga d’electrodomèstics, on cada vegada van anar guanyant més terreny els discos, en una època en què a Girona hi havia unes quantes botigues de discos: Erato, Sobrequés, Eiximenis, Perfils... Entre el 1970 i el 2010 també va funcionar una botiga de discos Coll a Platja d’Aro, que al principi només obria els estius. Discos Coll obre ara un període de liquidació, amb descomptes que arriben al 50% tant en els discos com en els objectes de marxandatge i de promoció que decoren les seves parets, alguns autografiats.

Després de la recent desaparició de Sol Negre, de Sant Feliu de Guíxols, a les comarques de Girona ja només queden Moby Disk Records de Girona –que aquesta tardor celebra el 25è aniversari–, Discos Quim de Figueres i Discos Homs de Palamós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia