Música

Ella és electrònica

El nou duet gironí de música electrònica Ella Ella, format per Jaime Rodríguez i Marina Batallé, fans de Kraftwerk i Human League, debuta amb ‘Giratorio feliz’

“En un món de la música tan masculí, nosaltres tenim un punt més femení. Hi ha molta testosterona en el pop i el rock, i nosaltres en tenim molt poca. Els personatges de les nostres cançons són gairebé sempre dones i les lletres mostren el seu punt de vista”, diuen Marina Batallé i Jaime Rodríguez, els components del nou duet gironí de pop electrònic Ella Ella , que ha debutat amb un EP de cinc cançons titulat Giratorio feliz , disponible a Bandcamp.

Synth pop directe, despreocupat i femení”, així defineix Ella Ella la seva fórmula, reflectida en temes com ara Yo te lo bailo, Vente conmigo a Turquía, ¿Qué dispositivo quieres usar?, Bola de boliche i Turistas o artistas, enregistrats i produïts per Lluís Costa a l’estudi Soundclub de Salt entre els mesos d’agost i setembre.

Per a Marina Batallé (sintetitzadors i veu), Ella Ella és el primer projecte musical. En el cas de Jaime Rodríguez (sintetitzadors, baix i veu), també treballa en solitari amb l’àlies Pavo Peña, mentre exerceix com a activista cultural a través de l’associació Magic Room i el festival Acoustic Vell. Tots dos són molt fans de Kraftwerk i també d’altres grups com ara Human League i Television, tot sovint a cavall entre els pioners de l’electrònica dels anys setanta i el tecno-pop dels vuitanta.

Giratorio feliz és el seu primer treball creat en un estudi professional, però les seves gravacions casolanes també es poden escoltar a Bandcamp, amb el títol Memos en constante crecimiento : una pàgina web plantejada com “una espècie de disc viu” en què van penjant “demos (memos)” de totes les cançons que van component, “sense tancar mai aquest cercle”. Aquí es poden trobar temes com ara 1200 y alojamiento, que és exactament el que li va demanar a Rodríguez un músic per “fer una actuació de 40 minuts” en un dels seus festivals. “Les nostres lletres sempre tenen molta ironia. Són històries quotidianes”, expliquen. Bola de boliche, per exemple, narra una complicada història d’amor entre dues persones que es coneixen per internet, amb l’apassionant món de les bitlles com a rerefons. I Giratorio feliz, el títol del disc, no fa referència a cap concepte de la filosofia oriental, sinó a les taules giratòries d’alguns restaurants japonesos.

Ella Ella ja ha fet alguns concerts i el proper tindrà lloc a l’Acoustic Vell de Girona, el 17 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia