Llibres

El Gregal de Ràfols

El badaloní Oriol Ràfols s’endú el setè guardó de novel·la de l’Editorial Gregal, dotat amb 3.000 euros

En l’edició d’enguany han competit trenta obres, set de les quals han estat finalistes

L’escriptor badaloní Oriol Ràfols va rebre ahir la setena edició del premi Gregal de novel·la, per l’obra Les costures de l’anell. El guardó, dotat amb 3.000 euros en concepte d’avançament de drets d’autor i el compromís de l’edició de l’obra –que en aquest cas veurà la llum durant la primavera de 2019–, l’atorga l’Editorial Gregal i lluita per guanyar reconeixement any rere any, amb la intenció d’esdevenir un referent entre els premis literaris del país.

En l’edició d’aquest any han competit un total de 30 obres, set de les quals han estat finalistes. La deliberació del jurat –constituït per Jordi Albertí (editor i escriptor), Josep Pastells (periodista i escriptor), Francesc Sánchez Barba (historiador), Teresa Costa-Gramunt (poeta), Isidre Grau (escriptor), Joaquim Pijoan (escriptor) i Enric Balaguer (escriptor)– no es va donar a conèixer fins ahir al matí.

La jornada es va celebrar a Maçanet, i va arrencar amb una visita guiada al pou de glaç de can Buscastell. Posteriorment, el guardó es va lliurar al Teatre La Societat del municipi, amb un recital poeticomusical teatralitzat previ del llibre Gàngsters, ploma i vaudeville, de la poeta Marta Pérez i il·lustrat per Pere Cabaret. A més, Jordi Albertí va presentar les publicacions que Gregal ha fet al 2018 i van lliurar distincions a col·laboradors i companys de l’editorial que li han donat suport. Aquest any, l’editorial ha reconegut la tasca de la llibreria El Cucut de Torroella de Montgrí, per haver vetllat pel catàleg de l’editorial; de Revista de Girona, per haver-se fet ressò d’alguns títols publicats, i del doctor Toni Beltran (autor d’Ensenya’m la llengua) per la seva lluita a favor de la normalització de la llengua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia