Arts escèniques

‘Romeu i Julieta’, en ‘Tempo’ lectiu

“Parlo una mica estrany, no? És que Shakespeare em fa parlar d’aquesta manera tan bonica, en vers”, diu l’actriu Rosa Gàmiz, convertida en la protagonista de Romeu i Julieta, davant un públic molt especial: una vintena de nens i nenes de primer de primària de l’escola Santa Eugènia, de Girona, coneguda com el col·legi groc. Ahir al matí, Gàmiz va representar a l’aula de música del centre La Julieta, un espectacle “sobre les històries de teatre i la història de fer teatre”, dirigit per Oriol Broggi i Joan Arqué. Aquest espectacle, que Gàmiz obre explicant d’una manera molt detallada –amb un teatret i uns clicks de Playmobil com a públic– en què consisteix l’experiència de fer i de veure teatre, va arribar al col·legi gironí en el marc del projecte A Tempo , Arts i Formació, impulsat pel festival Temporada Alta per potenciar les relacions entre el món cultural i educatiu gironins. Entre altres iniciatives adreçades tant als alumnes com als educadors, A Tempo porta a diferents col·legis i instituts de Girona i Salt espectacles com aquest i classes magistrals d’artistes.

“El públic és molt important en el teatre, i el públic aquest matí sou vosaltres”, va dir Gàmiz als seus espectadors de 6 anys, als quals va explicar la història dels desgraciats amants de Verona, sense necessitat de rebaixar el nivell del llenguatge ni la intensitat dramàtica, suïcidis inclosos. De la seva “maleta d’històries de teatre”, Rosa Gàmiz va treure un llibre il·lustrat, un nino (Romeu) i algunes peces de roba: més que suficient per representar una història eterna que va encisar els alumnes de l’Escola Santa Eugènia. Al final, tots ells també es van disfressar i van celebrar a la seva manera la gran festa del teatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
FIGUERES

Subhasten les pintures de Morell deque de les pastisseries Dauner

FIGUERES
art

El fotògraf Jeff Wall porta les seves “pintures de la vida moderna” a la Virreina

barcelona
fira

Desè aniversari de Literal, la fira de llibres i idees radicals

Barcelona
Cultura

Mor Charlie Colin, el baixista de ‘Train’

MÚSICA

El Sónar trasllada l’univers immersiu dels Chemical Brothers a Casa Batlló

BARCELONA
Cinema i sèries

El GAC ofereix 54 beques per escriure guions amb una dotació de 500.000 euros

Barcelona

Sílvia Pérez Cruz aspira a cinc premis Alícia de l’Acadèmia de la Música

BARCELONA
Música

Carles Viarnès porta la fusió de música clàssica i moderna amb l’orgue de la Casa de Cultura

Girona
La Casa Masó revalora el dibuix de l’arquitecte
ART

La Casa Masó revalora el dibuix de l’arquitecte

GIRONA