Arts escèniques

Anna Giribet serà la nova directora artística de FiraTàrrega a partir del gener de 2019

S’encarregarà de la programació de l’edició de l’any que ve del certamen de les arts de carrer i ocuparà el càrrec durant 5 anys

El concurs per a la nova direcció artística de FiraTàrrega que es va convocar el passat mes de maig i es va tancar el 14 d’agost es va resoldre ahir dilluns 5 de novembre i Anna Giribet i Argilès va resultar la guanyadora entre les cinc candidatures presentades. Llicenciada en Ciències Econòmiques (UB) i postgraduada en Direcció i Gestió d’Empreses i Plataformes Culturals (UPF), Giribet ha estat la tècnica de programació de l’Àrea Artística de FiraTàrrega des de 2011, així com també ha coordinat el Màster de Creació en Arts de Carrer de 2013-2015.

L’encarregada de rellevar Jordi Duran a la direcció prendrà possessió el proper 1 de gener i ja s’ocuparà de la programació de FiraTàrrega 2019. La nova direcció artística és per cinc anys.

La resolució del concurs va estar avaluada per una comissió tècnica de valoració amb representants de diverses administracions, equipaments i programacions. La comissió va valorar l’excel·lència del projecte presentat on s’hi defensava una sòlida línia discursiva i estètica centrada en els eixos del territori, les identitats, la política i la formació.

La missió i els objectius de la direcció artística són els de realitzar una programació artística que visualitzi i impulsi la creació escènica, especialment la de les arts de carrer, una programació que sigui atractiva per al mercat escènic facilitant la idea de hub internacional de contractació; fomentar el suport a la creació; impulsar la creació transnacional; fomentar la coproducció bilateral entre festivals, fires, mostres o altres espais d’exhibició; fomentar la formació en arts de carrer i també la presència de les arts de carrer al circuït escènic català i donar cabuda als discursos contemporanis, integradors, universals, cohesionadors i crítics.

Anna Giribet, que prendrà possessió del càrrec a partir de l’1 de gener de 2019, s’encarregarà ja de la programació artística de la propera edició de FiraTàrrega, que tindrà lloc del 5 al 8 de setembre.

Una programació integrada per 50 companyies, de les quals un 50% seran catalanes, un 25% de l’estat espanyol i un 25% internacionals. L’equilibri entre carrer i sala serà d’un 60% i 40% respectivament, tot i que no ha de ser un percentatge infranquejable en favor dels espectacles de carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA