Arts escèniques

Revolució infantil il·lustrada amb 1927

Els animals i els nens lideren una revolució al barri per trencar la jerarquia de poder dels adults

La companyia anglesa 1927 repeteix presència al Temporada Alta, després de l’èxit de Golem , en què la il·lustració es barrejava amb una interpretació molt expressiva. Ara, presenten la peça que els va catapultar a la fama: Animals and children took to the streets. El director Salvador Sunyer reconeixia fa algunes setmanes que aquesta era l’obra que van intentar portar l’any anterior. L’obra es representarà avui (20.30 h) i demà a les (18 h) a El Canal.

Es tracta d’un conte de terror del qual es pot avançar poc la trama per no diluir el thriller, però que imagina una mena de revolució entre els nens i els animals per revertir el pes de l’autoritat. Es manté la combinació d’il·lustració i interpretació expressionista que exigeix compassar les gesticulacions de les tres actrius amb els treballs de projeccions. És una animació de Paul Barritt, diferent de la de Golem i La flauta màgica, que es va poder veure al Liceu el 2016. L’obra reflexiona sobre la manera com s’estableixen les normes de la societat, que serà el que els nens qüestionaran. També parla sobre el salt generacional, perquè la gent gran que viu al barri és la que ha determinat de quina manera són les coses “que fan que els nens siguin com són”, segons recull ACN de la directora Suzanne Andrade. No volien que tinguessin un aspecte “necessàriament noble”, a l’estil, per exemple, dels de Charles Dickens, sinó que volien gent d’aspecte i comportament comú.Animals and children took to the streets, a parer de la directora, és un bon punt per començar a introduir-se en la trajectòria de la companyia perquè “té una mica de tot el que hem fet abans, i del que estem fent ara”. Andrade també ha explicat que estan preparant una nova obra basada en contes tradicionals d’arreu del món i ha indicat que li agradaria portar-la també a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia