Música

La Sopa més real

Sopa de Cabra emetrà en ‘streaming’ la 2a Nit dels Sopa, el dia 24 a La Mirona, i publica el seu 6è disc en directe, gravat a la primera nit a Girona i a Porreres

Sopa de Cabra va convocar ahir la premsa a Girona amb motiu de la segona edició de La Nit dels Sopa, el concert que tindrà lloc el dissabte 24 de novembre a la sala La Mirona de Salt, dins de Temporada Alta, per celebrar el 30è aniversari de la seva primera maqueta. Fins aquí, poques novetats: el concert es va anunciar a finals de juliol i les entrades es van exhaurir ràpidament. “Ens van oferir fer un segon concert, però hem proposat una altra solució per a tots aquells que no puguin venir al concert: l’emetrem en streaming pel nostre web , gràcies a la col·laboració dels alumnes de l’escola gironina de comunicació audiovisual i multimèdia Cifog ”, van explicar els músics, ahir a La Mercè. També van detallar que el concert tindrà dues parts: a la primera interpretaran la majoria dels temes de la maqueta del 1988, com a quintet, el seu format original, i a la segona part tocaran els seus grans èxits amb el septet que ara completen Ricard Sohn i Valen Nieto. Curiosament, aquest serà el primer concert oficial del grup a La Mirona.

Però ahir hi havia alguna cosa més per presentar. El grup gironí publica avui un disc en directe, titulat també La Nit dels Sopa (Promo Arts Music Records), amb set cançons gravades a la primera edició d’aquest festival, el 9 de desembre passat al pavelló de Fontajau de Girona, i altres cinc temes enregistrats el 2016 a la localitat mallorquina de Porreres, durant la gira de presentació del disc Cercles.

El disc, produït i mesclat per Josep Thió, és fruit d’unes gravacions que es van fer sense pensar que acabarien formant part d’aquest nou àlbum en directe de Sopa de Cabra, destinat sobretot a Spotify i Apple Music, tot i que també se n’ha fet una edició limitada en CD, que només es pot adquirir a www.sopadecabra.cat .

El sisè directe

La Nit dels Sopa és el sisè disc en directe del grup després de Ben endins (1991), La nit dels anys (1997), Bona nit, malparits! (2002), El llarg viatge (2003) i El retorn. Palau Sant Jordi 09/09/2011 (2011). És una bona proporció de lives respecte als deu discos d’estudi del grup. “Quan vam publicar Ben endins alguns ja ens van dir que era un sacrilegi treure un directe després de només dos discos. Però amb Ben endins volíem plasmar l’autèntic so de la banda que els dos primers discos no reflectien prou bé. Això diu molt de la nostra forma d’entendre la música: al local o a l’estudi de gravació pots assolir la versió més perfecta d’una cançó, però l’únic lloc on la música és real és el directe”, diuen els Sopa, i citen alguns dels seus referents, com ara Rolling Stones, Grateful Dead i Pearl Jam, que han editat molts i memorables discos en directe. “Els discos en directe són com retrats d’un grup en diferents moments. No sona igual L’Empordà de Ben endins que el de Bona nit, malparits i el de La Nit dels Sopa. És com les anyades dels vins: el vi és el mateix, però cada anyada és diferent.”

La Nit dels Sopa, un disc “molt emocional” en part perque reflecteix el final de la gira a Girona, s’obre amb Podré tornar enrere, que inclou les veus convidades de Ramon Mirabet i Nuri Mancebo i la pedal steel de David Soler. El grup també destaca la intensitat de temes com ara Seguirem somniant –la cançó dedicada al Ninyín, durant la qual es va fer la foto de la coberta del disc, amb Fontajau ple de llumetes– o Eix de rotació, “cançons que agafen un significat més utòpic en els temps que corren”.

Ara el grup combina els assajos de la 2a Nit dels Sopa –un esdeveniment anual amb el públic gironí, sense un format concret: aquest any podria haver estat un homenatge col·lectiu a la música del 1968– amb els treballs preparatius d’un nou disc que encara no se sap si és llançarà de cop o en diferents tongades a través d’internet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Brian McCardie, actor de sèries com ‘Line of duty’ i ‘Outlander’

castell d’aro

Private Function, The Whiffs i Weird Omen, dissabte al Desemboca

castell d’aro
GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit
CÒMIC

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres