Llibres

La utilitat dels anys literaris

El VIII Fòrum de Patrimoni Literari debat a Castelló les commemoracions

Tenen algun impacte, les commemoracions d’anys literaris al voltant d’una obra o d’un autor? Estimulen l’edició o recuperació dels seus llibres, fan créixer el nombre de lectors, congreguen entusiasmes juvenils al seu voltant? Té sentit aferrar-nos amb tanta obsessió a les xifres rodones? Som supersticiosos i temem els números acabats en set o en tres? Passada la celebració, queda alguna cosa de profit? El VIII Fòrum de Patrimoni Literari, organitzat per la Càtedra Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i l’Institut d’Estudis Catalans, intentarà respondre aquests interrogants i molts més en la jornada que se celebrarà avui, a partir de les 10 h, a la Capella de Santa Clara de Castelló d’Empúries.

La sessió, que és previst que inauguri la consellera de Cultura, Laura Borràs, comissària també d’un any literari (el que s’ha dedicat a la poeta Montserrat Abelló), s’estructurarà en dues taules rodones, al matí i a la tarda, al voltant de “l’actualitat dels anys literaris”, la primera, i de “la trajectòria dels anys literaris”, la segona. Així doncs, després de la intervenció inaugural de Borràs, la directora de la càtedra Anglada, Mariàngela Vilallonga, moderarà un debat sobre les aportacions dels anys literaris en curs amb la participació de Jordi Canet, comissari de l’Any Fages de Climent; Marta Nadal, que ha tingut cura de l’Any Maria Aurèlia Capmany; Anna Maria Vilallonga, responsable de l’Any Pedrolo, i la mateixa Borràs com a coordinadora de l’Any Abelló. Per a la conversa de la tarda, s’ha invitat els comissaris d’altres commemoracions recents perquè en facin un balanç i aportin la seva experiència: Manel Guerrero (Any Palau i Fabre), Jordi Llavina (Any Vinyoli) i Oriol Ponsatí-Murlà (Any Bertrana), moderats per Anna Perera.

La inscripció al Fòrum és gratuïta, i s’ha de formalitzar a l’adreça [email protected]. En edicions anteriors, ha abordat temes com ara la lectura, l’art d’escriure, la traducció i els manuscrits dels escriptors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda