Música

Rock parlat en català

El periodista Oriol Rodríguez (Barcelona, 1976) va presentar, dijous, el seu llibre Tocats de l’ala: història oral del rock català ( Editorial Contra ) a la Casa de Cultura de Girona, en un acte organitzat per la Llibreria 22. Rodríguez hi va mantenir una conversa amb dos dels molts protagonistes del llibre: Pau Marquès i Jordi Gimbernat, els dos guitarristes del grup gironí Umpah-Pah (1989-1996).

L’autor, que és responsable de la secció de música del suplement Què fem? de La Vanguardia, ha fet unes 60 entrevistes sobretot a músics de l’escena del rock català nascuda a finals dels anys vuitanta i consolidada en la primera meitat dels noranta, però també a gestors culturals, propietaris de discogràfiques, productors i periodistes que van contribuir també a l’expansió del fenomen. Components de grups com ara Sopa de Cabra, Sangtraït, Sau, Els Pets, Lax’n’Busto, Ja T’ho Diré, Gossos, Kitsch, N’Gai N’Gai, Duble Buble, Glaucs, Brams, Bars i Matamala –significativament, l’únic grup de la ciutat de Barcelona– parlen dels seus precedents i inicis musicals i de com van evolucionar les seves carreres, per crear entre tots una història apassionant en què no falten polèmiques, moments històrics com ara el cèlebre concert del Palau Sant Jordi –el primer a què va assistir Rodríguez– i també tragèdies. El llibre té una estructura semblant a la d’altres llibres de la mateixa editorial com ara Nuestro grupo podría ser tu vida i Pequeño circo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia