Patrimoni

Roses senyalitza els elements patrimonials

L’Ajuntament rosinc ha fet instal·lar plaques en edificis i objectes urbans del nucli antic de la població

S’han senyalitzat també elements patrimonials immaterials referits a persones i llocs

Roses acaba d’afrontar la instal·lació de plaques i senyalització dels elements patrimonials del nucli antic de la població. La primera fase, que tindrà continuïtat, ha afectat catorze espais i han estat inclosos elements patrimonials materials (edificis i objectes urbans) i també els considerats immaterials, com són els referits a persones, a llocs, a activitats i també a costums.

L’objectiu d’aquesta actuació que s’ha marcat el govern presidit per Montse Mindan és donar a conèixer i visualitzar de manera notòria els valors patrimonials de la vila, amb la finalitat d’acostar la realitat urbana a l’experiència personal quotidiana dels veïns del municipi. Es tracta de difondre i deixar constància del valor que diferents indrets, edificis i personalitats han tingut i tenen en l’esdevenir de la població, sigui des d’una vessant social, cultural, arquitectònica, històrica o vivencial.

La primera fase ja implementada ha suposat la senyalització d’una vintena d’elements patrimonials: Casa Mallol, església de Santa Maria, Casa Romanyach, Casa de les Marqueses de Llinars, Casa Matas, Cases dels Pescadors, Casa Neus, Casa Riera, safareig públic, can Guero, riera Ginjolers, plaça Pep Ventura, Casa Rahola Berga, barri de la Punta, barri de Roses, plaça Sant Pere, plaça de les Botxes, Mas de les Figueres i Casa Josep Cervera.

S’han instal·lat plaques en façanes i columnes de tipus tòtem a peu de carrer. Totes tenen unes mateixes característiques estandarditzades per a la seva ràpida identificació i, a més de la informació recollida en el mateix suport (cronologia, text explicatiu de l’element patrimonial, etc.), incorporen també un codi QR a partir del qual es pot accedir a la Rosespèdia, l’enciclopèdia participativa del patrimoni local de la vila, des d’on es pot ampliar la informació en format digital, així com consultar material gràfic com ara fotografies i vídeos. Anualment es preveu anar ampliant l’abast de la senyalització.

LA XIFRA

14
elements
patrimonials són els que s’han senyalitzat en aquesta primera fase del projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia