Música

Espai In Crescendo

El grup vocal In Crescendo, guanyador del 1r Premi Espai Ter de música, presenta demà a l’auditori torroellenc el disc que hi ha preparat aquest any, ‘Inesperat’

‘Inesperat’ inclou versions de Lluís Llach, Sílvia Pérez, Els Amics de les Arts o Pablo López

En només quatre anys i mig de vida, el grup vocal In Crescendo ha guanyat el concurs televisiu Oh Happy Day! –la segona edició, el 2014–, ha ofert desenes de concerts arreu dels Països Catalans i Europa, ha publicat tres discos i un DVD i, ara fa uns mesos, va rebre el 1r Premi Espai Ter de música, convocat per l’auditori de Torroella de Montgrí. La majoria d’aquestes coses han estat una grata i inesperada sorpresa per als seus components, professionals de diferents àmbits –la psicologia, la biologia, el disseny gràfic, etc.– per als quals la música és “una afició i una passió alhora”, segons el director del grup, Lluís Pérez Cansell. Per això han decidit titular Inesperat ( Seed Music , 2018) el seu tercer disc, que el grup ha concebut i gravat a l’ Espai Ter i que presentarà demà, divendres, en aquest mateix escenari (21 h, 15 i 18 euros) en un concert per al qual ja queden poques entrades a la venda.

El concert de demà a l’Espai Ter és al mateix temps la “culminació” del procés de treball que el grup hi ha portat a terme, com a conseqüència del premi, i l’inici de la gira de presentació del nou disc.

“El premi Espai Ter és un guardó molt interessant per a un grup com nosaltres, perquè posen a la teva disposició l’auditori i el seu equipament per assajar i enregistrar el disc, i també t’ofereixen tot el seu suport en aspectes com ara el disseny del disc i la seva difusió”, explica Lluís Pérez Cansell, que comparteix aquest projecte amb Paula Aparicio, Elena Oliver, Samantha López, Anna Pérez, Queralt Barbany, Laia Martínez, Miquel Fernández, Arnau Oliver, Inés Martí de Veses, Maria Rosa Rodríguez i Julen Gerrikabeitia. Tant en el disc com en directe, les veus són l’essència d’In Crescendo, amb l’acompanyament del piano i les percussions en alguns temes. Demà també tindran com a convidat el tenora Jordi Molina, amb qui el grup va col·laborar en la recent presentació del seu disc Retrat en groc a l’Espai Ter.

A Inesperat el grup ha fet les relectures de cançons de Lluís Llach, Sílvia Pérez Cruz (Vestida de nit), Judit Neddermann, Salvador Sobral, Pablo López ( El patio ), Els Amics de les Arts (Monsieur Cousteau) i, entre altres temes, Sous le ciel de Paris, clàssic de la cançó francesa popularitzat per Édith Piaf.

In Crescendo és un grup que funciona de manera col·lectiva i per comissions, i que treballa molt aspectes com ara les xarxes socials i els videoclips. El fet d’haver treballat durant uns mesos a Torroella de Montgrí no ha estat cap complicació per a un grup “acostumat a anar a fer concerts a l’altra punta de Catalunya i que no té mandra de fer quilòmetres”. “A més, al principi sempre assajàvem a Granollers, perquè la majoria vivíem entre el Vallès i Barcelona, però ara n’hi ha tres d’establerts a Torroella i els seus voltants”, afegeix Lluís Pérez.

A partir del 29 de desembre In Crescendo i Dàmaris Gelabert oferiran l’espectacle M’agrada el Nadal al Teatre Victòria de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia