Patrimoni

Obres a punt a la plaça del Rei

La façana rehabilitada del Palau Reial Major, que correspon a l’exterior del Saló del Tinell, veurà la llum després de les festes de Nadal, i la plaça del Rei de Barcelona recuperarà així el seu aspecte. Segons informava ahir al seu web l’Ajuntament de Barcelona, les obres de neteja i rehabilitació que s’hi estan fent són ja a la recta final, després de tres mesos. També s’està acabant una actuació preventiva de reforç metàl·lic d’un dels contraforts.

Aquestes obres es van iniciar en constatar que hi havia restes d’actuacions anteriors no respectuoses amb el caràcter de l’edifici i per l’existència d’àrees amb patologies als carreus de pedra de Montjuïc, provocades per agents atmosfèrics i per la contaminació ambiental. L’actuació no inclou la torre del Rei Martí.

El pressupost de les obres és de 120.000 euros i l’ha dut a terme l’Ajuntament de Barcelona, per mitjà de l’Institut de Cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia