Música

Germans, de l’amor a la ràbia

El trio gironí de ‘punk-rock’ Aliment publica el seu tercer disc, ‘Brother’, que presentarà dissabte en el festival Neu!

Tres anys de Silverback, el trio gironí de punk-rock Aliment torna amb el seu tercer disc, Brother, editat com tota la seva obra pel segell La Castanya (CD, vinil i descàrrega digital). Brother, quart millor disc gironí del 2018 segons la votació organitzada recentment per El Punt Avui entre representants del sector musical, es presentarà dissabte vinent, 19 de gener, en el marc del festival Neu! , que tindrà lloc a La Mirona de Salt i on Aliment compartirà cartell amb Joan Colomo, Carmen 113, Xebi SF i Pau Blanc, entre altres artistes.

Pol Huedo (bateria i veus), Eduard Bujalance (guitarra i veus) i Ignasi Reixach (baix i veus) són Aliment, un trio completament consolidat (“No ens falta res”) després d’uns primers temps com a quartet amb un segon guitarrista. Es van posar de llarg amb el cop de puny que va suposar Holy slap (2012) i ara, amb més anys, experiència i, per què no, maduresa, han publicat aquest Brother. “És un disc més fosc i una mica més lent, tot i que no ha estat una decisió premeditada; probablement és fruit de les nostres vivències i del que es respira a l’ambient que ens envolta. Potser les lletres són una mica més transcendents que en altres discos, però són tan crítiques com sempre amb la política i la religió”, explica Huedo. “Ens va costar molt trobar el títol en aquest cas. Per començar no volíem que fos el d’una de les cançons del disc. En pocs mesos vam perdre dos amics molt propers i això ens va portar a triar Brother com un títol que sintetitzava els nostres sentiments en aquell moment difícil. Volíem plasmar l’amor fraternal, que no sempre comporta coses bones. Justament la confiança que hi ha entre els germans pot portar a extrems d’amor i ràbia. Per això la foto de la portada és tan ambigua: tant pot ser una baralla com una abraçada.”

La portada, dissenyada per Marc Monguilod, té una altra particularitat: sobre la fotografia s’han reproduït, no només els títols de totes les cançons, sinó també els crèdits del disc: el lloc on es va gravar –La Atlántida Estudio, de Barcelona– i els noms dels responsables de la part tècnica del disc, la fotografia i el disseny gràfic. “Tots els implicats són amics nostres i volíem agrair la seva col·laboració destacant-la molt visiblement a la portada.” Àlex Sardà, el fotògraf, també els prepara un videoclip amb tres temes tocats en directe: Black Cross, Maze i Sacred Secret.

Per raons personals dels seus components, Aliment no ha pogut tenir fins ara una activitat gaire intensa, si més no en l’àmbit públic. “Hem intentat mantenir un ritme de composició i creativitat constant, i des que va sortir el disc ja hem fet dos o tres temes nous. Ara tenim en perspectiva força concerts de presentació per tot l’Estat i també s’estan tancant algunes coses a França i Itàlia.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia