Llibres

Dol per un editor

Consternació en el món literari per la mort, a causa d’un infart, del barceloní Claudio López Lamadrid

Era l’hereu generacional de l’escola d’editors representada per Herralde i J.M. Castellet

El director editorial de Penguin Random House, el barceloní Claudio López Lamadrid, va morir divendres a la nit a causa d’un infart cerebral a 59 anys en un hospital de Barcelona. Claudio López exercia de director editorial de Penguin Random House des de l’any 2000 i codirigia les estratègies i els projectes editorials de la companyia tant per a l’Estat espanyol com per a l’Amèrica Llatina. Prèviament havia treballat durant deu anys a Tusquets Editores i al Círculo de Lectores, a través del segell Galaxia Gutenberg. El 1997 va ser nomenat director literari de Grijalbo, firma que seria absorbida per Mondadori i en la qual crearia un catàleg amb escriptors tan prestigiats com David Foster Wallace, Gabriel García Márquez i Philip Roth. Les fusions i compres entre grups farien que finalment arribés a Penguin.

López va traduir i editar autors de premi Nobel com ara J. M. Coetzee i Amos Oz. A més, sota la seva gestió, Penguin va comprar el segell Alfaguara. També se’l considera descobridor d’escriptors com ara César Aira i Javier Cercas, així com un hereu generacional d’una escola d’editors representada pel seu oncle Antonio López Lamadrid i Beatriz de Moura, Jorge Herralde, Jaume Vallcorba i Josep Maria Castellet.

Home molt estimat en el sector del llibre, els missatges de condol per la seva mort –entre els quals els de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el departament de Cultura de la Generalitat– van ser constants ahir a les xarxes socials. Els dia abans de traspassar, l’editor havia tancat una edició especial de L’any del pensament màgic, clàssic de Joan Didion, il·lustrat per Paula Bonet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia