Patrimoni

Via lliure per a Casa Pastors

La Generalitat aprova la inversió de 800.000 euros per al Museu de Girona

El govern de la Generalitat ha autoritzat el Departament de Cultura, a través de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, a aportar els 800.000 euros compromesos amb l’Ajuntament de Girona per tirar endavant l’adequació de la Casa Pastors com a seu del Museu d’Art Modern i Contemporani de la ciutat. L’acord de govern, aprovat ahir, arriba al cap d’un mes que el consistori aprovés els últims tràmits per afrontar les obres de reforma –a partir de la proposta arquitectònica del despatx de Jordi Bosch Genover–, que és previst que comencin a tot estirar al juny i, preferentment, abans de les eleccions del maig. El pressupost global d’aquest projecte, en el qual col·laboren Generalitat, Ajuntament i Diputació, és de 5,3 milions d’euros, i té com a finalitat ampliar l’espai expositiu de l’existent Museu d’Art, del qual dependrà el nou equipament. La iniciativa data del 2017, però segons la nota facilitada pel govern català, la part compromesa per la Generalitat “va quedar interrompuda per l’aplicació de l’article 155, que va impedir adjudicar la totalitat de la inversió”.

La Casa Pastors serà la seu dels fons d’art modern i contemporani de propietat municipal i d’altres institucions, a més de la col·lecció de Rafael Santos Torroella, i abraçarà l’evolució de l’art català des de finals del segle XIX fins al present, posant-lo en relació amb l’art internacional. A més, l’Ajuntament de Girona té la intenció, segons remarca la nota de la Generalitat, de “posar en valor els fenòmens, moviments i artistes de la ciutat de Girona en aquest mateix període”. Per definir millor l’espai expositiu, les tres institucions implicades han impulsat la redacció d’un pla d’ordenació museística per tal d’endreçar l’oferta de les diverses col·leccions que hi ha a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA