Arts escèniques

Una mica més feliços

La sala La Planeta i el Teatre Municipal de Girona se sumen, i multipliquen l’oferta fins a 161 espectacles, que són els que oferirà Escenaris 2019

La incorporació de Girona eleva a 16 el nombre de municipis que programen l’Escenaris 2019

“El teatre, la música, la dansa, el circ, la màgia… seran presents als escenaris i als carrers. I no només com a difusors de cultura, sinó també com a transmissors de felicitat.” Amb aquestes paraules, el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, presenta, tot fent referència al lema, els Escenaris 2019 d’aquest any: Una mica més feliços, que és la voluntat cercada per la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Gironès, organitzadors d’aquest festival intercomarcal.

Un projecte cultural que arriba a la seva quinzena edició, i que afegeix dos escenaris nous, la sala La Planeta i el Teatre Municipal de Girona, als dels setze municipis que altra vegada hi participen: Bescanó, Bordils, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Fornells de la Selva, Gironès, Llagostera, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell i Vilablareix.

L’augment d’espais ha repercutit en el nombre de representacions, que passa de les 86 de l’any 2018 a les 161 que ofereix la programació aquest 2019. Un increment significatiu de més del 87% que, segons Piñeira: “Farà que l’Escenaris estigui a l’abast d’un públic encara més ampli i afavorirà la fidelització d’un públic cada cop més crític i exigent, que augmenta la seva itinerància per les poblacions de les comarques gironines.”

Aquesta quinzena edició, que es durà a terme des del mes de gener fins al mes de juny, continua estant organitzada en sis apartats diferents: Grans Escenaris, Petits Escenaris, Escenaris Mòbils, Escenaris de Circ i Escenaris de Dansa.

Sense anar més lluny, i per copsar el nivell de la programació, el primer espectacle que es podrà veure és Miedo, al Teatre de Bescanó (18 h), un espectacle multimèdia amb què Albert Pla desplega el seu univers poètic, musical i teatral. El brindis, també a Bescanó (25 i 26 de gener); Alguns neixen estrellats, amb Joan Pera i David Olivares tot recordant grans còmics de la història a Girona (26 de gener); el Travy d’Oriol Pla i família a Salt (27 de gener), el Tortugues de Clàudia Cedó a La Planeta (1 i 2 de febrer); la divertida visió de la gent de mar a través de la vis còmica de Cascai Teatre amb Marcel Tomàs al capdavant a Girona (18 i 19 de maig) o Madremanya (1 de juny); Una Ilíada d’Eduard Farelo a Llagostera (27 d’abril); el gran èxit d’Escape Room a Bescanó (9 de febrer), Girona (3 de maig), Sant Gregori (23 de març) són només alguns dels espectacles destacats de què els espectadors podran gaudir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona