Altres

La revolució coreana

El 12è Festival Pepe Sales, dedicat al poeta coreà Yi Sang, s’obrirà divendres i inclourà una mostra gastronòmica i una exposició a la galeria Richard Vanderaa

“Quan la tirania és llei, la revolució és ordre”, va dir ahir Consol Ribas en una de les seves apassionades intervencions, per presentar el 12è Festival Pepe Sales , citant una cançó del grup porto-riqueny Calle 13, que al mateix temps cita una frase de Pedro Albizu Campos, figura clau en la independència de Puerto Rico. El festival d’art independent organitzat per La Penyora mira aquest any encara més lluny, a la Corea de Yi Sang (1910-1937), “el poeta maleït de Seül”, que a partir de divendres vinent centrarà tot un seguit d’activitats, com ara la ja clàssica exposició col·lectiva a La Mercè, centrada en el mirall, com un dels elements recurrents en la poesia de Yi Sang. No hi faltaran tampoc els curtmetratges inspirats en la seva obra i la gran gala central del festival, que dimarts vinent tornarà a omplir l’auditori de La Mercè amb 17 actuacions –inclosa una demostració de taekwondo amb música de violoncel en directe–, més un fi de festa al claustre amb el reggae acústic de The Wah Wahs. Tots els actes són gratuïts.

Les principals novetats es concentraran dissabte vinent, quan tindrà lloc a La Penyora una mostra de gastronomia, amb la participació de mitja dotzena de restaurants coreans de Barcelona (“La gastronomia és una de les manifestacions que més defineix una cultura”, com va recordar Lluís Llamas) i, paral·lelament, s’inaugurarà a la veïna Galeria Richard Vanderaa l’exposició Angles de reflexió, amb “interpretacions visuals del Mirall de Yi Sang” a càrrec dels artistes Jordi Cerdà, Jordi Galí, Dennis Hollingsworth, Marta Juvanteny, Jordi Mitjà i Pere Noguera. Cinema, fotografia i una conferència sobre Corea a càrrec de l’escriptor de viatges Gabi Martínez completen un programa que es tancarà amb una taula rodona sobre arquitectura i poesia, l’ofici i la passió de Yi Sang, home de vida curta i atzarosa, tota passada sota el domini japonès de Corea. “Els coreans són molt hospitalaris, com els catalans, perquè tant a ells com a nosaltres ens han envaït moltes vegades”, va dir Consol Ribas en un acte en què el regidor Carles Ribas va lloar la tasca del Festival Pepe Sales a favor de la cultura de base.

La programació del 12è Festival Pepe Sales

Divendres 25 gener

La Mercè (20 h). Inauguració de l’exposició El mirall de Yi Sang, amb obres d’una quarantena d’artistes, comissariada per Àngels Artigas i Provi Casals. Creació d’un mandala de la bandera coreana, a càrrec de Bénédicte Jouàs, i ofrena del públic als quatre elements, amb música d’Ayün. Coordinat per Cristina Planellas.

Dissabte 26 gener

La Penyora (19 h). Mostra de gastronomia coreana, amb música de Dong Gura.

Galeria Richard Vanderaa (19 h). Inauguració de l’exposició Angles de reflexió.

Diumenge 27 gener

Cinema Truffaut (20 h). Projecció de La isla, de Kim Ki-duk, i inauguració de l’exposició fotogràfica f3.

Dilluns 28 gener

La Mercè (19.30 h). Xerrada Corea. Una invitació al surreal, de Gabi Martínez, i lectura de poemes.

Dimarts 29 gener

La Mercè (20.30 h). Gran gala, amb més de 50 artistes: música, dansa, teatre...

Dimecres 30 gener

Cinema Truffaut (20 h). Festival de curts inèdits, coordinat per Ester Bertran.

Dilluns 4 febrer

Col·legi d’Arquitectes (19.30 h). Taula rodona sobre arquitectura i poesia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia