Arts escèniques

Dansa humanista del rock a la gregoriana

El creador del moviment Gaga, Ohad Nazarin, va construir una coreografia humanista amb la Batsheva Dance Company a partir de fer confluir músiques com el rap, el rock i la música gregoriana. Venezuela (estrenada el 2017) es podrà veure fins diumenge a la sala Maria Aurèlia Capmany del Mercat de les Flors. És una de les perles de la temporada. Les entrades ja estan esgotades.

La peça té dues parts ben diferenciades per la música, els ballarins i la il·luminació. Tot i que la coreografia sigui la mateixa, transmeten unes sensacions molt diferents, comenta el director d’assaigs, Luc Jacobs. Ell relaciona aquesta tria artística amb “l’interès de Naharin per la composició i la relació entre cossos, espais i il·luminació”. Naharin va deixar de ser director de la Batsheve Dance Company l’any passat, però continua sent coreògraf resident de la formacjói israeliana. Naharin és un còmplice de múltiples companyies, amb els quals ha compartit el moviment de dansa Gaga. De fet, l’IT Dansa ha fet la coreografia d’alguna de les seves peces (Minus 16), gràcies al suport de Naharin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia