Patrimoni

Últim pas per al nou Modern

L’Ajuntament de Girona adjudica les obres de rehabilitació de l’antic cinema

Es preveu que les obres comencin entre finals de març i principis d’abril i que durin uns 18 mesos

L’Ajuntament de Girona ha aprovat l’adjudicació de les obres de rehabilitació de l’antic cinema Modern. Es tracta de l’últim pas necessari per a l’inici de l’execució de les actuacions, que es preveu que comencin entre finals de març i principis d’abril i que tinguin una durada de 18 mesos. Les obres s’han adjudicat per un import d’1,8 milions d’euros a l’empresa OSG Serveis Grup SLU. Està previst que en els pròxims 15 dies es formalitzi el contracte i, a continuació, un cop aprovats els tràmits administratius, es faci l’acta de replanteig i s’iniciïn les obres. “En poques setmanes començaran les obres d’un projecte clau per al futur de la ciutat, tant pel que representarà per al foment de la indústria cultural local, com també per la recuperació d’un edifici històric del Barri Vell”, va assegurar ahir l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. “Fa anys que treballem en aquest projecte, i ara per fi la ciutadania començarà a veure els resultats de tota aquesta feina”, subratlla.

La reforma de l’antic cinema Modern per crear-hi la seu del nou centre d’arts i creació de Girona –que es vol que sigui un referent en la dinamització de la indústria cultural i creativa de la ciutat i del territori– constarà de dues fases i estarà finançada en part per fons europeus. En la primera fase, que té un pressupost base de licitació de gairebé 2,1 milions d’euros, es farà la rehabilitació tant de la tercera planta de l’edifici (on s’instal·laran les oficines de gestió del centre, una sala plató d’uns 70 metres quadrats, un laboratori polivalent i sales de reunions) com de la segona planta (on es farà una sala annexa a la sala d’exhibició actual del cinema Truffaut per fer-hi una segona sala de projeccions), a més de nous accessos, amb la planta baixa com a punt d’entrada a l’edifici des del carrer Nou del Teatre. Per a la segona fase –per a la qual no s’han marcat per ara terminis i que es calcula que costarà 1,6 milions– es deixa la reforma de la sala principal de l’antic cinema Modern, a la primera planta, perquè sigui un gran espai polivalent que es dediqui principalment a la dansa.

Dos grans projectes

Així doncs, el govern de Girona preveu engegar, abans de l’estiu, les dues grans obres de caire cultural pendents des de fa anys. Es tracta de la reforma de dos edificis emblemàtics per crear-hi dos dels grans equipaments culturals futurs de la ciutat: el nou Modern, i la conversió de la Casa Pastors en el futur Museu d’Art Modern i Contemporani de Girona. Amb un pressupost de 5,3 milions d’euros, el projecte, obra del despatx de Jordi Bosch Genover, té com a objectiu principal recuperar el caràcter unitari de l’organització interna de l’equipament usant un llenguatge arquitectònic contemporani i mantenint la imatge exterior de l’edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia