Cinema

El cervell, l’última frontera

Una selecció de 22 curtmetratges a concurs, escollits d’entre els més de 250 que s’hi han presentat des de tot el món, i sis llargmetratges documentals fora de competició formen la programació de la segona edició del Brain Film Fest - Premi Solé Tura, un festival de cinema que se celebra entre aquest dijous i el diumenge 17 de març al CCCB. Té com a objectiu mostrar i impulsar la creació i difusió de peces audiovisuals sobre tots els aspectes del cervell humà. “El cervell és l’última frontera desconeguda”, comenta Albert Solé, director del festival, que també atorga el premi Solé Tura en homenatge al seu pare, Jordi Solé Tura, que va tenir Alzheimer (li va dedicar el documental Bucarest, la memòria perduda).

Impulsat per la Fundació Pasqual Maragall i coorganitzat per la Fundació Uszheimer i la productora Minimal Films, el Brain Film Fest té segons Cristina Maragall, directora executiva del festival, “una programació molt diversa, que inclou la divulgació en l’àmbit neurocientífic i la sensibilització de les patologies que amenacen el cervell”. Es tracta, segons Albert Solé, d’un festival “generalista, amb una sessió de divendres al matí dedicada als malalts i els col·lectius d’afectats, però la resta és més obert, amb temàtiques molt variades; busquem un públic com més ampli millor”. Aquest interès es reflecteix també en la programació: “El premi Solé Tura originalment rebia sobretot propostes de les associacions; però, en obrir-lo a tot el món, el nivell de qualitat ha pujat molt, amb curtmetratges de cineastes que estan interessats en el tema.”

Temàtiques diverses

L’autisme, protagonista de diverses projeccions (inclosa la inauguració de dijous, Life, animated, basat en el llibre guanyador del Pulitzer del periodista Ron Suskind), les discapacitats mentals, la intel·ligència artificial i l’addicció a noves tecnologies com ara els Smartphones són alguns dels temes que plantegen els films del Brain Film Fest. Inclou debats després de les sessions i activitats paral·leles com ara taules rodones, xerrades i espectacles de teatre i màgia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú