Art

Un tapís de palla per al Grau-Garriga

Diumenge vinent obrirà les seves portes a Sant Cugat del Vallès el Centre Grau-Garriga, el primer centre d’art tèxtil contemporani de tot l’Estat, creat a partir del projecte originari de l’artista santcugatenc Josep Grau-Garriga (1929-2011), impulsor de l’Escola Catalana del Tapís. Aquest nou equipament cultural comença la seva activitat amb la inauguració, el mateix diumenge a les 12 del migdia, de l’exposició Cent anys de tapís a Sant Cugat, comissariada per Pilar Parcerisas. L’artista Carles Delclaux, que des de fa anys té el seu taller al castell de Medinyà, ha cedit diversos tapissos per a aquesta exposició, però també n’ha creat un de nou, titulat Apol·lo i teixit amb palla i altres materials, com ara or, plata i seda. Apol·lo fa referència tant a la papallona d’aquesta espècie que apareix en el tapís com a la mitologia grega.

Quan Delclaux estava enllestint aquest nou tapís de dos metres per dos metres, Parcerisas i un equip de filmació el van visitar per realitzar un documental sobre el treball d’un dels últims artistes del tapís a Catalunya. Delclaux (Sant Cugat del Vallès, 1951) va dirigir l’Escola Catalana del Tapís a la seva localitat natal a principis dels anys setanta, abans de traslladar-se amb els seus telers a Girona, on va continuar la seva activitat pedagògica –va ser professor de l’Escola Municipal d’Art– i va col·laborar amb destacats artistes d’altres disciplines. Entre la mitja dotzena de tapissos que exposarà a Sant Cugat, n’hi ha alguns que són creacions totalment seves –Jo Fontserè, Tu Fontseràs, Ell Fontserè, un homenatge al seu amic Carles Fontserè, amb els colors de la bandera republicana– i altres fets juntament amb artistes com ara Joan-Josep Tharrats i Josep Royo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA