Arts escèniques

Mozart & Pera

Joan i Roger Pera són Leopold i Wolfgang Amadeus Mozart a ‘Papà Mozart’, que avui arriba a Figueres

“La seva és una història de molts pares i molts fills”, afirma Roger Pera sobre els Mozart

Els actors Joan Pera i Roger Pera, pare i fill, donen vida als músics Leopold Mozart i Wolfgang Amadeus Mozart, també pare i fill, a l’espectacle Papà Mozart, “una tragicomèdia musical de l’Orquestra Simfònica del Vallès” que avui es representa al Teatre El Jardí de Figueres (21 h, 12 i 15 euros) en la mateixa versió simfònica, amb 45 músics en escena, que es va estrenar el 8 de març passat al Teatre La Faràndula de Sabadell i que també es va representar l’endemà al Palau de la Música Catalana. També hi haurà versió de cambra, amb sis músics, que es podrà veure el 24 de març al Teatre de Lloret de Mar. En les dues versions també hi actuen el baríton Carles Pachón i la soprano Júlia Farrés-Llongueras.

Amb un llibret del dramaturg Sergi Belbel –escrit a partir de les cartes que s’enviaven els Mozart–, direcció escènica de Miquel Gorriz i direcció musical de Rubén Gimeno, Papà Mozart vol fer reviure les esperances, les pors, les ambicions i l’estima que envolten tota relació entre pare i fill amb una proposta que uneix música, teatre i història.

Aquesta és la primera vegada que Joan Pera i Roger Pera treballen junts “en una producció musicoteatral feta a mida”. Diu Joan Pera: “Aquesta és la nostra història: un pare amb un fill talentós i un fill amb una estimació envers el pare, però que prefereix les seves obres i dur la seva vida.” De fet, va ser el seu fill Roger qui va prendre com a punt de partida la correspondència de la família Mozart: “Ens hi vaig veure reflectits. Perquè malgrat que ells són Mozart i nosaltres som de Mataró, la seva és una història de molts pares i molts fills.” Durant l’obra s’interpreten grans clàssics de W.A. Mozart, com ara Don Giovanni, La flauta màgica i Les noces de Fígaro, però també la Simfonia de les joguines, de Leopold Mozart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda