Música

Gran tendresa

Anna Roig presentarà demà a l’Auditori de Banyoles ‘La tendresse’, un concert basat en clàssics de la ‘chanson’, amb una ‘big band’

Àlex Cassanyes Big Band Project està formada per una quinzena de músics del Penedès

Cinc anys després del seu últim disc amb el quintet L’Ombre de Ton Chien, Un pas i neu i un pas (2014), la cantant penedesenca Anna Roig ha estrenat recentment un nou espectacle amb una formació ben diferent: l’Àlex Cassanyes Big Band Project, amb catorze músics i el director i arranjador. El resultat d’aquesta nova aliança és La tendresse (Hommage aux belles chansons), que demà, diumenge, es presentarà per primer cop a les comarques gironines en un concert a l’ Auditori de l’Ateneu de Banyoles (19 h, 10 i 13 euros).

En certa manera, Anna Roig –filla d’una francesa que va néixer durant l’exili del seu pare català– torna amb La tendresse als seus orígens, quan adaptava clàssics de la cançó francesa. Després, amb els tres exquisits discos de L’Ombre de Ton Chien –el grup és ara aparcat– va construir un repertori propi, majoritàriament en català. I ara ha reunit per a aquest espectacle, amb l’únic criteri del gust propi i els records personals, una sèrie de “belles cançons” compostes o interpretades o ambdues coses per Jacques Brel, Claude Nougaro, Serge Gainsbourg, Barbara i altres artistes francesos. A més de La tendresse de Brel, la resta de cançons triades també responen, segons Roig, a diferents formes de tendresa: una valor ara a la baixa.

Anna Roig es va trobar amb Cassanyes per casualitat i de seguida va saber apreciar el so que sap crear amb una big band més enllà del swing. Els músics que l’integren provenen també del Penedès i entre ells hi ha també alguns dels músics de L’Ombre de Ton Chien.

Anna Roig, que sempre ha tingut molta cura de la posada en escena dels seus concerts, ha rebut aquest cop assessorament de l’actriu Laura Aubert en la part interpretativa. La tendresse també es podrà veure el 13 d’abril a Olot i el 4 d’agost al Portalblau de l’Escala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia